EXCLUSIV. Mister în jurul decesului bancherulului olandez George Alberts, ucis de COVID/ Prietenii spun că o infecție nosocomială luată de pe ATI i-ar fi fost fatală/ Dezmințiri cu privire la faptul că a fost internat la „Matei Balș”

EXCLUSIV. Mister în jurul decesului bancherulului olandez George Alberts, ucis de COVID/ Prietenii spun că o infecție nosocomială luată de pe ATI i-ar fi fost fatală/ Dezmințiri cu privire la faptul că a fost internat la „Matei Balș”
Bancherul olandez George Alberts, fostul soț al medicului Adina Alberts
Publicat: 11/10/2020, 19:50
Actualizat: 06/04/2021, 14:40

Decesul bancherului olandez George Alberts, care a pierdut lupta cu COVID-19 după ce a fost intubat la ATI vreme de mai bine de o săptămână, ridică semne de întrebare după ce, printre sutele de mesaje de condoleanțe de la oameni care l-au cunoscut și i-au fost prieteni, subordonați sau colegi, au apărut câteva precizări de la apropiați. Aceștia spun că George Alberts ar fi contactat o bacterie nosocomială în timp ce era internat la ATI. Fosta sa soție, cunoscutul medic Adina Alberts, a scris, pe pagina sa de Facebook un mesaj de adâncă tristețe, dar și de mare dezamăgire cu privire la sistemul românesc de sănătate „bolnav și plin de bube”. Adina Alberts a declarat însă, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că fostul său soț nu ar fi fost internat la Institutul Matei Balș, așa cum greșit a apărut informația în presă. Contactat de GÂNDUL.RO, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, medicul epidemiolog Cătălin Apostolescu, a afirmat, la rândul său, că bancherul nu a fost internat acolo.

„A luat niste bacterii din spital si s-au complicat lucrurile. Referitor la ce vorbeam acum 2 zile”, scrie întristată Elena Ovreiu pe pagina de Facebook a lui George Alberts, unde zeci de oameni au transmis mesajele de condoleanțe.

Prietenii spun că bancherul olandez George Alberts ar fi avut o stare stabilă, până când ar fi contactat infecția nosocomială

Nu este singura cunoștință a lui George Alberts care ar fi aflat acest lucru. Astfel, Matei Păun spune, pe aceeași pagină de Facebook: „COVID l-a adus în spital, dar bacteria l-a ucis”.

Zece zile a luptat împotriva virusului, dar se pare că o complicație suferită în timp ce era conectat la ventilator l-ar fi ucis. Acum două săptămâni comunicam încă prin intermediul rețelelor sociale”, scrie și Paul Wood, îndurerat de trecerea în neființă a celui care i-a fost prieten.

”Starea sa era stabilă, cu ușoare îmbunătățiri, până când a contactat o infecție nosocomială care ar fi cea care i-a fost fatală”, adaugă Matei Păun.

Purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, Cătălin Apostolescu: George Alberts nu a fost internat la noi

Fosta soție a lui George Alberts, Adina Alberts, a scris un mesaj îndurerat pe Facebook, în care a acuzat și medicii pentru decesul lui, susținând că George Alberts a murit „răpus de crasa indolență”.

„S-a zbătut 3 săptămâni ca să supraviețuiască. Din păcate nu a reușit. Nu, nu l-a răpus acestă boală pandemică, deși se infectase cu Sars-Cov2 în urmă cu câteva săptămâni. Ci sistemul de sănătate românesc care este în mare parte bolnav și plin de bube! Sunt prea tristă acum ca să fac o analiză «la rece». Și prea scârbită. Dar lucrurile nu trebuie să rămână așa. GEORGE ALBERTS s-a stins aseară, la 66 de ani, răpus de crasa indolență a unor membri ai personalului medical dintr-un mare spital public bucureștean. De naționalitate olandeză, a iubit România imediat ce a pus piciorul pe aceste meleaguri. Se întâmpla asta în urmă cu 25 de ani! Dar țara asta i-a venit «de hac»! Dumnezeu să-l ierte și să îl primească alături de EL!”

Din informațiile publicate în toată presa din România, ar fi rezultata că George Alberts a fost internat la „Matei Balș”.

Însă Adina Alberts a infirmat, pentru GÂNDUL.RO, aceste informații: „Nu e Matei Balș”, a spus medicul, adăugând că nu poate furniza mai multe delalii. „ Acum sunt plecată din țară. Revin joi!”

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș, medicul epidemiolog Cătălin Apostolescu a precizat, pentru GÂNDUL.RO, că nu este vorba despre Institut. „George Alberts nu a fost internat la noi”, a spus Apostolescu.

„Plămânii lui erau în stare foarte proastă din cauza COVID, s-au inflamat cu o cantitate foarte mare de apă în timp ce era sedat și apoi a avut două atacuri de cord, al doilea fatal”

Unul dintre prietenii apropiați ai lui George Alberts, Paul Wood, povestește că a discutat cu ceilalți prieteni apropiați ai bancherului la o comemorare organizată ad-hoc și că acesta ar fi fost pus la ventilator de când a intrat în spital, starea sa de sănătate fiind deja compromisă.

„M-am dus la comemorarea organizată în grădină și am auzit în detaliu povestea completă a bolii și a morții sale. Avea prieteni foarte buni care să-l îngrijească, asigurându-se că medicii de la spital îi vor oferi cel mai bun tratament, au fost consultați medici israelienipentru a doua opinie medicală și aceștia i-au adus medicamente. A fost pus pe un ventilator imediat ce a intrat în spital și a fost sedat tot timpul petrecut în spital. Bacteria pe care a luat-o în spital nu a fost o problemă importantă. Oamenii aproape întotdeauna iau bacterii în spital. Plămânii lui erau în stare foarte proastă din cauza lui Covid, s-au inflamat cu o cantitate foarte mare de apă în timp ce era sedat și apoi a avut, cred că au spus, două atacuri de cord, al doilea fatal. Așa că a murit de infarct, dar ca urmare a îmbolnăvirii de Covid-19”, scrie Paul Wood.

George Alberts avea 66 de ani și trăia de 25 de ani în România, vestea tristă a trecerii sale în neființă fiind dată de Paul Wood, un apropiat fostului bancher, pe pagina lui de Facebook.

George Alberts a fost căsătorit cu Adina Alberts, în prezent aceasta fiind soția lui Viorel Cataramă, politicianul care a încercat să se infecteze cu Covid, mergând într-un focar pandemic, dar experimentul nu i-a reușit. Dr. Adina Alberts a fost candidatul Alianței ProBucurești 2020 la Primăria Sectorului 1, dar nu a reușit să obțină fotoliul de edil.

Record negativ după record negativ în ce privește numărul de infectări și prăpăd pe ATI în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, un nou record negativ în ceea ce privește numărul de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Astfel, astăzi avem 3.517 cazuri noi de infecție cu COVID.

De asemenea, au fost înregistrate 59 de decese noi, 517 pozitivi la retestare și 629 pacienti la ATI. Până pe 10 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 152.403 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 116.628 de pacienți au fost declarați vindecați.

Autoritățile au confirmat duminică 2.880 de cazuri noi de infecție COVID în ultimele 24 de ore, la un număr de doar 15.709 de teste. Cifra deceselor rămâne ridicată – 53 de oameni infectați au murit în ultimele 24 de ore. Totodată, 628 de pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă, într-o ușoară scădere față de sâmbătă.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO „Am 61 de ani, dar am corpul unui bărbat de 38”. Dave explică...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Vedeta celebră, diagnosticată cu CANCER la sân. A suferit 4 operații în doar 10 luni
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Ireal ce au găsit medicii din Botoșani în burta ei: E URIAȘĂ!
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Devine obligatoriu prin lege în România. Îți confiscă toți banii. Se aplică din 1 octombrie
Cine a fost amanta lui Florin Piersic. S-a iubit cu actorul timp de nouă ani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Anders Celsius, omul din spatele scalei de temperatură