EXCLUSIV | PREMIERĂ NAȚIONALĂ. Declarații șocante a lui Gheorghe Dincă despre cum a chinuit-o pe Alexandra Măceșanu (Partea II-a)

Publicat: 13/08/2022, 12:49
Actualizat: 13/08/2022, 13:54

Gheorghe Dincă a mărturisit, în cea de-a doua parte a interviului acordat, din închisoare, în premieră națională, pentru Gândul, cum a violat-o și a legat-o de pat pe Alexandra Măceșanu. În același timp, deținutul poreclit și „monstrul de la Caracal” a dezvăluit și faptul că, în 2005, a fost cercetat în legătură cu dispariția altor două fete, de această dată din Craiova. Dosarul a fost, însă, abandonat de anchetatorii doljeni iar soarta celor două tinere a rămas nelămurită de 17 ani.

Deținutul trimis în judecată pentru două infracțiuni de omor, viol și profanare de cadavre a spus că, după ce a fost arestat preventiv și încarcerat în Arestul Central al Poliției Capitalei, singur în cameră și fără acces la televizor sau alte surse de informare, ar fi fost victima a două tentative de asasinat. Acesta susține că polițiștii ar fi încercat să-l otrăvească, iar o dată s-ar fi simțit extrem de rău.

Dincă susține, în continuare, că autoritățile încearcă să-l acuze pe nedrept de faptul că le-ar fi omorât, violat și ars în buoaiele din tablă din curtea casei sale de la Caracal pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Gheorghe Dincă, suspectat de încă două crime

Ca argument, Gheorghe Dincă a menționat un incident din anul 2005, necunoscut opiniei publice. Este vorba despre dispariția a două tinere din Craiova, care a fost anchetată de IPJ Dolj. La vremea respectivă, cercetările au condus către mecanicul auto din Caracal, însă acesta ar fi arătat că, la momentul dispariției celor două se afla pe teritoriul Italiei, în orașul Vicenza. Pentru a-și proba alibiul, Dică ar fi invocat o amendă primită pentru parcare neregulamentară, după ce și-ar fi lăsat mașina pe o altă stradă decât cea pe care locuia.

Totuși, soarta fetelor dispărute a rămas neelucidată timp de 17 ani. Legat de acest dosar vechi, Dincă a declarat, pentru Gândul, că ar fi înțeles, încă de atunci, că „vor să-l scoată criminal în serie” și că îi vor „să-i pună în spate toate crimele fără autor”.

Ulterior, potrivit unor surse judiciare, cercetările au fost abandonate, iar pe dosarul respectiv s-a așezat praful.

Acesta recunoaște, însă, că a violat-o și sechestrat-o pe Alexandra, fata de 15 ani care a sunat disperată la 112 din casa lui, însă autoritățile au intrevenit abia 19 ore mai târziu, când fata nu mai era.

Bărbatul a povestit liniștit și cum a legat-o cu ață pentru baloți de paie și o bucată de lanț, dar insistă că a fost  „omenos” și i-a lăsat sfoara mai lungă, între picioare, ca să se poată mișca.

Dincă dă vina pe șefa DIICOT, Oana Hăineală

Gheorghe Dincă nu recunoaște, însă, infracțiunea de omor și spune că atât Luiza cât și Alexandra ar fi fost luate de la el de Ștefan Buță și Petruța Mogoșeanu, care le-ar fi răpit de la el și care ar fi „adevărații autori.”  Acesta susține că ar fi fost împiedicat să dea declarații împotriva celor doi chiar de către șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală.

Totodată, Dincă spune că, dincolo de acuzațiile foarte grave care i se aduc, se bucură că este sănătos. Acesta are și o pensie în valoare de 1.000 de lei, după ce a muncit, în tinerețe, la Cooperativa Unirea Meșteșugarilor și așteaptă acum  o pensie și din Italia, pentru cei 7 ani lucrați acolo.

În ce privește relația cu familia, bărbatul spune că relațiile s-au rupt complet, însă soția și copiii cunosc faptul că el „nu este un criminal”.

   

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult