EXCLUSIV: Proiectul zonei metropolitane București-Ilfov. Zona se va întinde până la DUNĂRE și va fi condusă de un GUVERNATOR

Redactor:
Maria Manoliu
În cinci ani, Bucureștiul ar putea avea deschidere la Dunăre. Câteva detalii din proiectul de regionalizare al României, pe care Guvernul își va asuma răspunderea.

În cinci ani, Bucureștiul ar putea avea deschidere la Dunăre.Câteva detalii din proiectul de regionalizare al României, pe careGuvernul își va asuma răspunderea, au fost prezentate pentrugândul, dedeputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oamenii care lucreazăla acest document.

Potrivit proiectului, zona București-Ilfov se va dezvolta întrei etape, urmând ca, până în 2016, să cuprindă Oltenița șilocalități din județele Dâmbovița și Giurgiu.

În prima etapă se va comasa Bucureștiul cuIlfovul. Vom avea 48 de unități administrativ-teritoriale pe osuprafață de 2.800 de kilometri pătrați, de zece ori mai mult decâteste acum.

În etapa a doua vom avea 62 de localități și osuprafață de 3.800 kilometri pătrați.

Peste 5 ani suprafața regiunii București-Ilfovva fi de 5.600 de kilometri pătrați iar granițele vor ajunge înzona de sud până la Dunăre. Prima etapă se va face prin lege urmândca celelalte două etape să se facă pe principiul asociativitățiiunităților administrativ terioriale”, ne-a prezentat proiectuldeputatul Gherasim. Acesta ne-a mai precizat că PDL dorește ca în2012, alegerile locale și parlamentare să fie făcute după nouaorganizare administrative teriorială, adică în 8 circumscripțiielectorale, în loc de 42 câte sunt în prezent.

PUG nou pentru regiuneaBucurești-Ifov

Planul PDL prevede că, după ce proiectul legii regionalizării vafi aprobat de Parlament, în câteva luni se va finaliza un nou Plande Urbanism General (PUG) pentru întrega regiuneBucurești-Ilfov.
„Începem aplicarea unui program în regim sistemic. În PUG vor fibine definite zonele construibile, parcurile industriale sau zoneleverzi. Se vor trasa direcțiile de dezvoltare. Centrul de interes seva muta în zona premetropolitană. În actuala formă administrativteritorială, Bucureștiul nu se mai poate dezvolta”, a arătatGherasim.
Acesta a mai explicat că marile campusuri universitare se pot mutaîn zona de nord a orașului, că se vor scoate depourile RATB dinBucurești și se va construi un aeroport în zona de sud aCapitalei.
Potrivit deputatului, peste 65 la sută din casele construite după1990 în jurul Capitalei aparțin bucureștenilor. „Până la viitoarelealegeri, primarii rămân intangibili și chiar își vor sporiatribuțiile. Vor primi competențe sporite în domeniul protecțieisociale, al sănătății sau al siguranței cetățenilor. PrefectulCapitalei va fi acela care va asigura legalitatea atât înBucurești, cât și în Ilfov”, a mai spus deputatul VasileGherasim.
După aprobarea proiectului legii regionalizării,pentru regiunea București-Ifov va urma legeaMetropolei și o lege specială pentruCapitală.

Consiliul ZoneiMetropolitane va avea 105 consilieri

În proiectul legii Metropolei, Consiliul General al MunicipiuluiBucurești va fi înlocuit de Consiliul Zonei Metropolitane. Potrivitpărintelui acestui proiect de lege, „numărul consilierilor ar puteaajunge la 105, față de 55 cât sunt acum. Fiecare unitateadministrativ teritorială va fi reprezentată de câte unconsilier”.
În zona metropolitană București-Ilfov, Guvernul va numi unguvernator, funcție ce acum corespunde celei de prefect alCapitalei. Se va înființa Delegația Permanentă a ZoneiMetropolitane, organism cu rol consultativ. Legea Metropolei va fiurmată de o altă lege care va reglementa activitatea administrațieipublice la nivelul Capitalei.

Transfer colosal la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru şi-a ieşit din minţi şi aduce în Liga...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Sunt amantă de 11 ani și vreau să le spun ceva femeilor măritate. Mesajul care...
Larisa Iordache rupe tăcerea! Ce calvar a trăit după ce a fost umilită și jignită...
Marea Britanie oferă bani cetățenilor UE pentru a părăsi țara. Ce sumă poate lua un...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
China a introdus testele anale pentru Covid-19. Medicii spun că procedura este mai eficientă în...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Doamne ferește! Ce a putut face Diana Șoșoacă într-un platou de televiziune. Telespectatorilor nu le-a...
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicament minune împotriva cancerului. Descoperirea uimitoare a oamenilor de știință
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
Anunțul ȘOC al zilei despre Sebi, băiețelul dispărut de două săptămâni. Ce s-a întâmplat, de...
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul discret al României şi proiectele sale. Acesta a anunţat cel mai mare şi ambiţios...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide