EXEMPLU. Povestea impresionantă a paramedicului care și-a lăsat acasă copilul abia născut și s-a urcat în ambulanță. Mărturii exclusive!

Redactor:
Andrei Dumitrescu
EXEMPLU. Povestea impresionantă a paramedicului care și-a lăsat acasă copilul abia născut și s-a urcat în ambulanță. Mărturii exclusive!

Paramedicul devenit cunoscut în spațiul public după ce a renunțat să stea alături de copilul său nou născut, pentru a rămâne lângă colegii angrenați în lupta cu virusul ucigaș, a acceptat să spună povestea din spatele gestului care a impresionat societatea. Și asta, mai ales în condițiile în care, în România, sunt destule cazuri în care medicii și asistentele au fugit din calea epidemiei de coronavirus.

Paramedic în cadrul ISU Olt, Victor a devenit un exemplu pentru întreaga obște medicală, implicată în lupta cu epidemia de coronavirus, după ce a renunțat la concediul prenatal și a continuat să meargă la serviciu.

Victor a acceptat să-și spună povestea, pentru Gândul.ro, însă a insistat, de la început, ca nici numele de familie și nici fotografia să nu-i fie făcute publice, pentru ca nu cumva cineva să-și imagineze că se laudă cu un gest pe care îl consideră firesc. „Sunt ultima generație care a prins stagiul militar obligatoriu și am rămas în armată. Făcusem la Pompieri și m-a pasionat așa de mult, că am vrut să mă ocup cu asta pentru toată viața”, își începe Victor povestea.

În anul 2009, bărbatul, care are acum vârsta de 35 de ani, a intrat în rândurile SMURD încă de la înființarea acestei structuri. „Îmi doream foarte tare să pot ajuta oamenii”, mai spune paramedicul.

Iar visul i s-a împlinit, iar timp de 11 ani la rând a dus la capăt sute de misiuni de salavare.
Declanșarea, în România, a crizei provocate de pandemia de COVID-19, a coincis, din păcate, cu nașterea copilului său.

Potrivit legii, Victor avea dreptul să stea acasă timp de 15 zile, acordate taților, prin lege, pentru concediul prenatal. Paramedicul a renunțat, însă, la acest avantaj și a decis să meargă, în continuare, la serviciu. „Consider că am făcut un gest firesc. Asta am învățat în armată, să merg până la capăt cu orice risc și asta fac și colegii mei. Am fost cu toții foarte dezamăgiți atunci când am auzit, că în țară, există medici care și-au dat demisiile”, a mai spus militarul SMURD.

Inchide