EXORCIZARE la o biserică din Gorj. IMAGINI dintr-o Românie medievală în 2011

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 02/11/2013, 19:12

Duminică, la o biserică din Gorj, o femeie a fost adusă pentru afi exorcizată. Ea nu se poate apropia fizic de nicio biserică, dareste liniștită când se află departe de un lăcaș de cult. Cancanprezintă un filmuleț în care sunt surprinse imagini din timpulslujbei de exorcizare.

Potrivit sursei citate, femeia, în vârstă de 40 de ani,participă la cel de al patrulea ritual de exorcizare pentru a”scăpa” de diavol. Ea este violentă, urlă și se tăvălește pe jos întimp ce preoții efectuează slujba. Mai mulți bărbați auimobilizat-o pentru a nu fugi din biserică.

Publicația mai susține că femeia urmează să fie supusă și altorexorcizări, pentru că nu a fost încă „vindecată”.

Răspândireasatanismului prin intermediul internetului îngrijorează BisericaCatolică de la Roma, care a organizat o conferință specială pentrua dezbate acest fenomen, informa săptămâna trecută TheTelegraph.

„Internetul a făcut ca informațiile legate de satanism să fiemai accesibile ca oricând”, a spus Carlo Climati, membru al AteneoPontificio Regina Apostolorum din Roma, o universitate aflată subautoritatea Vaticanului. La conferință au participat și preoțicatolici specializați în exorcizări.

„În doar câteva minute poți contacta grupuri sataniste și poțiaccesa informații despre ocultism prin internet. Scopul acesteiconferințe nu este de a antrena exorciști. Scopul este de a neinforma despre exorcism, satanism și secte. De a oferi ajutorfamiliilor și preoților. Tinerii care au probleme emoționale suntexpuși riscurilor reprezentate de satanism”, a spus Climati.

Seminarul a fost organizat pentru a „studia satanismul curigoare științifică” , evitându-se „abordările superficiale sausenzaționaliste”, a mai spus acesta.

Preoții specializați în exorcizări „stau îngardă”

Conferința de la Roma a adunat peste 60 de preoți catolici,precum și doctori, psihologi, psihiatrii, profesori și studențicare au căutat metode de a combate pericolele răspândiriisatanismului. „Asistăm la o renaștere a satanismului”, a spusGabriele Nanni, un preot care a făcut exorcizări în trecut, iaracum este conferențiar. Teoretic, orice preot catolic poate faceexorcizări – un ritual care presupune rugăciuni menite să înlăturediavolul din persoana posedată.

Totuși, în urmă cu trei ani, Vaticanul a dispus ca, în cazul încare apare un caz suspect de posedare demonică, preoții locali săapeleze la un specialist în exorcizări. În acest sens există chiarși Asociația Internațională a Exorciștilor înființată în 1993 șicare are peste 200 de membri.

Specialistul în exorcizări ar trebui să fie chemat „când existăcertitudinea că persoana în cauză este posedată”, spune părinteleNanni, membru al comisiei de canonizare din Vatican. Indiciile că opersoană este posedată ar fi schimbarea radicală a comportamentuluiunei persoane, alterarea vocii ori căpătarea abilității de a vorbilimbi străine care nu au fost studiate de persoana respectivă pânăatunci.

Președintele onorific al Asociației Internaționale aExorciștilor, părintele Gabriele Amorth, spune însă că persoaneleposedate de diavol prezintă simptome mult mai virulente. Printreacestea s-ar număra vomarea de cioburi de sticlă și bucăți de fier,țipete, salivări necontrolae, proferarea de blasfemii.

Părintele Nanni a declarat că, deși numărul de cazuri deposedare este foarte mic, în prezent, „trebuie să fim în gardă,deoarece practicile oculte și sataniste se răspândesc curepeziciune, mai ales prin intermediul internetului și altehnologiilor noi”.

Potrivit părintelui Gabriele Amorth, scandalurile recenteprivind abuzurile sexuale săvârșite de preoții catolici în SUA,Irlanda, Germania și alte țări sunt o dovadă că anticristulîncearcă să dezbine Biserica Catolică. Acesta a adăugat că și PapaBenedict al XVI-lea crede sincer în practica exorcismului.

„Lupta” cu diavolul în România

Potrivit purtătorului de cuvânt al BOR, părintele ConstantinStoica, în Biserica Ortodoxă nu există termenul de exorcism sauexorcizare. „Pentru acei care se află în suferință de orice fel,absolut toți preoții de mir, precum și preoții monahi folosesc înslujbele lor Moliftele Sfântului Vasile cel Mare și rugăciunileSfântului Ioan Gură de Aur. Se citesc tuturor credincioșilor, nunumai celor aflați în suferință”, a spus părintele Stoica.

Cu toate acestea, și în România există destui preoțicare fac exorcizări, chiar dacă acest lucru nu este agreat dePatriarhie. Cel mai mediatizat caz a fost acela al preotului PetruCorogeanu de la Mănăstirea Sfânta Treime din Tanacu, care, în 2005,împreună cu patru măicuțe, au ținut-o timp de trei zile pe IrinaCornici imobilizată pe o cruce de lemn, fără apă și fără mâncare,și au supus-o unui ritual de exorcizare. Irina Cornici a murit înurma acestui tratament. Ulterior, s-a dezvăluit că Irina suferea deschizofrenie, iar preotul și cele patru măicuțe au fostînchiși.

Deși Biserica Ortodoxă Română a condamnat astfel de practici, laacea vreme, astfel de exorcizări continuă să fie făcute și înprezent. Un reportaj realizat recent de PRO TV arăta cum sute deoameni vin în fiecare săptămână în comuna Moșuni, din SfântuGheorghe, la părintele Cristian Pomohaci. Printre ei, multepersoane aduse pentru a fi exorcizate după slujba de vinerinoapte.

Printre ele se afla și Maria, o femeie care lucrează la poștadin orașul Victoria. „Mă chinuie un duh rău. Am venit la părintele,am luat 16 posturi”, povestea aceasta.

Părintele exorcizează chiar și bebeluși. „Copilul acela micuț îlavea pe diavol în el. Un blestem sau o satană”, se justificăpărintele. Pentru serviciile acestuia, credincioșii plătesc banibuni.

Un alt loc în care persoanele considerate îndrăcite sunt adusepentru exorcizări este comuna Reviga, din Județul Ialomița, undepărintele bisericii este considerat expert în domeniu, iar ca elmai sunt și alții.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...