EXPLOZIE LA MATERNITATEA GIULEȘTI – PATRU BEBELUȘI MORȚI ȘI ALȚI ȘAPTE ÎN STARE GRAVĂ. PĂRINȚII NU ȘTIU CARE DINTRE RĂNIȚI ESTE COPILUL LOR. VEZI AICI FILMUL TRAGEDIEI

Publicat: 23/04/2012, 19:21
Actualizat: 23/04/2012, 23:19

UPDATE2 – Cazul privind incendiul de la MaternitateaGiulești, din cauza căruia au decedat patru bebeluși, a fostpreluat de Secția de Urmărire Penală și Criminalistică aParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ),ancheta fiind coordonată de procurorul șef Marius Iacob.

UPDATE1 – Un alt bebeluș rănit, luni, în explozia de laMaternitatea Giulești a decedat la Spitalul Grigore Alexandrescudin Capitală, în noaptea de luni spre marți, starea lui fiind tottimpul foarte gravă, a declarat, marți dimineață, subsecretarul destat Raed Arafat. „Este unul dintre bebelușii aflați în starefoarte gravă. Din păcate mai există astfel de cazuri. Număruldecedaților a crescut, fiind vorba de patru bebeluși”, a spus RaedArafat.


Trei bebeluși au murit și alți opt au suferit arsuri grave înincendiul izbucnit la secția de terapie intensivă a maternitățiiGiulești, ieri seară. La fața locului au venit de urgențăechipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență și pompieriiSMURD, care au stins incendiul, urmând ambulanțe. Conformsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, unul dincei 8 bebeluși care au supraviețuit până în prezent, a fostrecuperat în stop cardiac, fiind resusciat pe loc până să fie urcatîn ambulanță. Cei opt bebeluși au fost mutați la spitalul GrigoreAlexandrescu suferind de arsuri grave, dar fiind în stare stabilă.”Trei dintre ei sunt intubați și perfuzați. Avem toatemedicamentele necesare pentru a-i îngiji. Mai mulți medici șiasistente au fost chemați de-acasă, am chemat și farmacista să neasigurăm că avem tot ce ne trebuie” a declarat sirectorul medicalRadu Bălănescu. În incendiu au ars și brățările de identificare aleunora dintre copii, astfel încât trei dintre aceștia nu au putut fiîncă identificați. „Problema este în curs de rezolvare. Acumimportant este să stabilizăm copii și să calmăm părinții, care suntfoarte agitați”, a declarat pentru Gândul managerul Dan Enescu.Acesta a adăugat că șansele de supraviețuire ale celor opt suntminime, evenimentul cu care se confruntă medicii fiind „fărăprecedent”. La rândul său, Raed Arafat a afirmat că azi dimineațăse vor efectua teste ADN pentru a se stabili cu precize identitateacopiilor.

Panică și confuzie în fața spitalului

După ce au fost evacuați copiii arși în maternitate, a venitrândul mamelor să fie luate cu ambulanța.

Mai multe femei au fost scoase pe targă acoperite în folie deprotecție aurie, unele inconștiente, altele agitându-se și acuzânddureri. Șapte dintre ele erau deja în travaliu și au fost duse laSpitalul Filantropia, unde trei copii s-au și născut în noapteatrecută. Au urmat femeile care născuseră prin cezariană, acesteafiind transportate la Spitalul Caritas.

Între timp, circulația fusese blocată în jurul materintățiipentru a se permite accesul ambulanțelor. Câteva sute de curioși seadunaseră pe trotuare sau se cățăraseră pe zidurile din jur.Printre ei, rudele pacientelor din spital încercau să răzbată prinmulțime și să intre în spital, însă jandarmii nu lăsau pe nimeni săse apropie. Un bărbat care afirma că are soția care abia a născutîn spital a făcut o criză de nervi în fața jandarmilor care nu îipermiteau să se apropie de spital. Alte rude ale celor dinăuntrudiscutau cu pacientele la telefon, însă nici acestea nu știau ceurmează să se întâmple. Cert era că incendiul afectase întregetajul doi al spitalului, iar pacientele de acolo fuseseră mutateîn alte saloane și așteptau să fie evacuate. Prin mulțimea decurioși s-au nimerit și câteva lăuze care fugiseră din spital șicare erau acum chemate înapoi de asitenții medicali. În cele dinurmă, rudele pacientelor au primit permisiunea de a trece decordonul de jandarmi și de a merge cu acestea în ambulanțe.

Ultimele evacuate au fost lăuzele care au ieșit pe propriilepicioare, unele cu bebelușii în brațe.

Vezi aici live textul de la producereatragediei din Maternitatea Giulești

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
'Mă sui pe tine!' Tonciu și CRBL, scandal sexual la Survivor România
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
DOLIU NAȚIONAL în România! A murit marea doamnă a muzicii lăutărești
Vestea tragică a dimineții. Lumea modei, devastată de durere. A murit fulgerător
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...