FAKE NEWS | Ministrul Educației anunță: Nu se reiau cursurile pe 6 aprilie! Este o informație falsă. Am depus plângere penală

Redactor:
Gandul
FAKE NEWS | Ministrul Educației anunță: Nu se reiau cursurile pe 6 aprilie! Este o informație falsă. Am depus plângere penală

Ministerul Educației dezminte informația că în 6 aprilie se reiau cursurile școlare, apărută sub antetul și semnătura ministrului Monica Anisie – „ATENȚIE! Aceasta este o glumă proastă care circula în online”, este avertismentul reprezentanților Ministerului Educației.

„A fost o păcăleală de 1 aprilie. Nu este un lucru corect, bun și legal. Am anunțat că Ministerul Educației va face o plângere penală, am și depus-o astăzi. Nu este momentul să inducem panică printre elevi și părinți. (…) Ceea ce este grav este că s-a copiat semnătura mea și ștampila ministerului Educației”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi24.

Știre inițială

„Vă informăm că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în mediul online, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false! Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate. Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19”, susțin reprezentanții ministerului, care arată că vor formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate pentru distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii.

„Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului. Documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, mai arată reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

Informația apare într-un fals ordin de ministru în care este pusă și structura anului școlar.

Inchide