Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu începe vineri și are ca temă „Arta de a dărui”

Redactor:
Ana Obretin
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu începe vineri și are ca temă „Arta de a dărui”
Cea de a XXVI-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, o amplă sărbătoare a artelor spectacolului, începe vineri, are ca temă „Arta de a dărui" și propune, pe parcursul a zece zile, 540 de evenimente, în 75 de spații de joc, la care vor participa 3.300 de artiști din 73 de țări.

„Avem o bucurie imensă și un privilegiu deosebit să prezentăm astăzi, chiar de Ziua Mondială a Teatrului, programul de spectacole al acestei ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pusă sub semnul distinctiv și asumat a ceea ce noi am numit «Arta de a dărui»”. Este reverența noastră în fața unui public minunat și generos, care, de 26 de ani, ne însoțește în această călătorie uluitoare prin lumea artelor spectacolului, cu încredere, iubire și pasiune, pe care le primim și i le dăruim, la rândul nostru. Sper, împreună cu echipa și partenerii festivalului, că și în acest an vom crea momente de desfătare artistică pentru publicul de toate vârstele și vă așteptăm cu cel mai bun program la festival!Ț, declara Constantin Chiriac, președintele FITS, pe 27 martie.

Printre spectacolele din festival se numără „Venezuela” – Batsheva Dance Company (Israel), „Izvorul dansului / Session” – Colin Dunne & Sidi Larbi Cherkaoui (Irlanda, Belgia), „Dama cu camelii / Li Yaxian” – Chongqing Chuanju Theatre (China), „Stelele circului contemporan / La Galerie” – Machine de Cirque (Canada), „Doi în unu / One, One & One” – Vertigo Dance Company (Israel).

Li se alătură unele dintre spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca”, precum „Ulciorul sfărâmat” (regia: Dominic Friedel), „Hin und Her” (regia: Alexander Riemenschneider), „Ierusalim” (regia: Bogdan Sărătean), „Un tramvai numit Popescu” (regia: Gavriil Pinte), „Ivona, principesa Burgundiei” (regia: Botond Nagy) și „Cui i-e frică de Virginia Woolf” (regia: Andrei și Andreea Grosu).

Evenimentul „Întâlniri cu mari coregrafi” are loc în fiecare an la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, în cadrul Bursei de Spectacole, unde sunt organizate o serie de masterclass-uri de dans la care participanții au șansa să lucreze câteva ore cu coregrafi celebri, ce s-au făcut remarcați prin unicitatea stilului lor. Anul acesta, masterclass-urile vor fi susținute de Noah Wertheim (director artistic și coregraf Vertigo Dance Company), Jesús Carmona (Ballet Flamenco Jesús Carmona) și Silvia Macrea (CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu). Bursa de Spectacole de la Sibiu (17 – 22 iunie) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

George Mihăiță, Tudor Chirilă, Maia Morgenstern, Rodica Mandache, Marcel Iureș, Horațiu Mălăele, Marian Râlea, Oana Pellea, Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol sunt doar câțiva din artiștii care pot fi văzuți în acest an la FITS, în cadrul spectacolelor invitate din România.

În prima zi din festival, spectatorii pot vedea „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți”, o producție a Teatrului de Comedie din București, în care textul, regia și interpretarea poartă semnătura lui George Mihăiță.

Mai sunt invitate spectacolele „Pescărușul”, de A.P.Cehov, în regia lui Andrei Șerban, „In a forest dark and deep”, o coproducție ArtEst Foundation & unteatru, de Neil LaBute, în regia Iarinei Demian, cu Tudor Chirilă și Mihaela Sârbu, „Sunt un orb”, o producție Asociația Teatrului de Comedie „George Mihăiță”, „Before Breakfast”, de Eugene O’Neill, în regia Andrei & Andreea Grosu, „Alteptându-l pe Godot”, de Samuel Beckett, în regia Silviu Purcărete, „Moș Nichifor”, un spectacol marca Teatrul Act, în regia lui Alexandru Dabija, și „Dansul pinguinului imperial”, de la Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea, regia Vlad Popescu.

Aceste spectacole sunt parte din Sezonul România-Republica Moldova, realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Programul de spectacole FITS 2019 poate fi consultat pe www.sibfest.ro.

Foto: Facebook / Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2019

Tags:
Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide