Ana Petrescu
21.06.2018
Știri

Fifor, despre condamnararea lui Dragnea: Voi crede mereu în prezumția de nevinovăție

Fifor, despre condamnararea lui Dragnea: Voi crede mereu în prezumția de nevinovăție
Fifor, despre condamnararea lui Dragnea: Voi crede mereu în prezumția de nevinovăție

„Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetățenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanță în cazul președintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noștri politici. Le reamintesc tuturor că prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existența statului de drept. Aceste principii esențiale pentru buna funcționare a unei democrații sunt garantate tuturor cetățenilor României prin Constituție. Un stat european asigură respectarea libertăților și drepturilor fiecărui cetățean, funcționarea legală și constituțională a instituțiilor statului”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, într-o postare pe Facebook.

Acesta a adăugat că PSD, Guvernul și toți miniștrii îl susțin pe Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.

„Guvernul, miniștrii și Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârșitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susțin pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților.
O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părți a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea țării în fața partenerilor externi. Coaliția PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor. În ceea ce mă privește, am crezut si voi crede mereu în prezumpția de nevinovăție a oricărui cetatean, ca principiu fundamental al oricarei democratii. Sunt si raman ferm alaturi de presedintele partidului nostru, Liviu Dragnea!”, a completat vicepreședintele PSD, Mihai Fifor.

Magistrații instanței supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

×
Inchide