Fiica lui Bercea Mondial susține că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu i-au fost dați fratelui președintelui mai demult, ca să-l scape pe interlop de pușcărie

Fiica lui Bercea Mondial susține că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu i-au fost dați fratelui președintelui mai demult, ca să-l scape pe interlop de pușcărie
Publicat: 30/05/2014, 18:18
Actualizat: 31/01/2019, 21:17

Izaura Anghel spune că familia sa i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, iar după ce tatăl ei a fost condamnat la închisoare, i-a cerut fratelui președintelui Traian Băsescu banii respectivi înapoi.

Ulterior, Mircea Băsescu a înapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmând să mai restitue încă 285.000 de euro.

„Când a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 de euro lui Mircea Băsescu și lui Marian Căpățână, ca să-l scape pe tata. Orice om încearcă în viață. Când l-am încercat, a mai cerut 400.000 de euro, că nu scapă Bercea fără un million de euro. I-am zis că nu mai avem, și așa am vândut casele ca să luăm banii aștia (n.r. – 600.000 euro). Când am aflat sentința de zece ani pentru tata, am mers la el și ne-am cerut banii. I-a dat lui Florin 315.000 euro și a mai rămas 285.000. Când am aflat sentința și de la Suprem, am mers la el la Constanța și am cerut banii: nașule, trebuie să dai banii că nu am cu ce să îl țin pe tata, pe mama, pe frate-miu, că am doi frați arestați și pe mama și pe tata. Mi-a zis: du-te acasă fină, că te sun eu să vii să își dau banii. M-am dus la Administrația Penitenciarelor să îl pună pe tata la muncă și am primit telefon de la Mircea Băsescu să mă duc la Constanța, să dea bani. M-am dus, am ajuns la el la poartă, ieri pe seară, am vorbit cu el, s-a urcat la mine în mașină, am mers cu bărbatu-miu și frati-miu, am mers la el la port, ne-a luat sus, mi-a dat 10.000 de euro din 285.000. I-am zis că nu ține banii aștia pe tata, care mănâncă de la cantină și tu mănânci din banii lui, dă-mi-i, nu mă lăsa, că sunt supărată. Du-te acasă liniștită, mi-a zis, că mai vii săptămâna viitoare și îți mai dau. Bine nașule, iar când am ieșit de la el de pe scări, m-a luat …corupția! Când procurorul DNA a întrebat-o pe fiica mea ce cauția la Constanța, ea a zis: să iau banii lui tataie. Bărbatiu-miu a fost reținut 24 de ore, că atunci când s-a dat banii aștia, l-am luat șofer și el nu a pus mâna pe bani, decât eu am pus mâna. A făcut toate astea Mircea Băsescu ca să nu mai îmi dea bani”, a declarat Izaura Anghel.

De asemenea, sora lui Sandu Anghel, Oranța Anghel, a spus că Mircea Băsescu trebuie să le dea banii înapoi.

„Ne-a mâncat și banii, ne-a băgat și în pușcărie. Cum se poate să ne mănânce și banii, să ne bage și în pușcărie?. Când s-au dat banii aștia lui Mircea Băsescu, fratele lui domnu’ președinte, ca să-l scape pe Bercea și aștia nu au făcut nimic pentru el, când el a promis lui Bercea că îl scapă. Să ne dea banii înapoi, chiar dacă ne bagă în pușcărie că să îi putem ține”, a spus Oranța Anghel.

Mircea Băsescu a fost șantajat de ginerele și fiica lui Bercea Mondial, care l-au amenințat că, dacă nu le dă 280.000 de euro, vor face publice informații despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupție, cei doi fiind prinși când primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 ore, începând de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, arată vineri DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că în aceeași cauză mai sunt cercetate două persoane, respectiv Izaura Anghel și minor în vârstă de 17 ani, față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

„În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro”, potrivit DNA.

Surse judiciare declarau că denunțătorul este Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, iar cei care l-au șantajat sunt ginerele lui Bercea Mondial și una dintre fiicele acestuia.

În 29 mai, Marius Constantin și celelalte două persoane au fost prinși în flagrant, în timp ce primeau 10.000 euro de la denunțător, potrivit DNA.

Marius Constantin urmează să fie dus la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă petnru 30 de zile.

În cazul Izaurei Anghel și a celeilalte persoane, procurorii au luat măsura controlului judiciar.

În aprilie 2013, Bercea Mondial a fost condamnat definitiv de instanța supremă la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani.

În mai 2014, Instanța supremă l-a condamnat pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la opt ani și nouă luni de închisoare cu executare, în dosarul în care acesta este acuzat că și-ar fi înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, decizia fiind definitivă.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din județul Olt, presa relatând că acesta a fost implicat în mai multe lupte între grupările interlope.

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, au fost cercetați de Poliția Olt, în ultimii șase ani, în aproximativ 120 de dosare penale, majoritatea fiind constituite în urma unor plângeri făcute între ei, iar în prezent mai sunt în lucru șase dosare penale pe numele lui Bercea Mondial.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele șefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanța.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU