Fiul primarului din Deta, Bogdan Roman, implicat într-un nou scandal

Fiul primarului din Deta, Bogdan Roman, implicat într-un nou scandal
Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost implicat ieri noapte într-un nou scandal în urma căruia două persoane au ajuns la spital. Roman are antecedente de acest fel după ce, anul trecut, în luna iulie, a fost identificat drept parte a unui grup de agresori care au înjunghiat trei tineri în urma unui atac cu săbii.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, a fost implicat ieri noapte într-un nou scandal în urma căruia două persoane au ajuns la spital. Roman este cercetat în două noi dosare penale, după ce anul trecut, în luna iulie, a fost identificat drept parte a unui grup de agresori care au înjunghiat trei tineri în urma unui atac cu săbii. Fratele său mai mic, Călin Roman, a fost și el arestat alături de fratele său după altercația de vara trecută. 

Potrivit șefului Poliției Timiș, comisarul-șef Gheorghe Popescu, în noaptea de marți spre miercuri la Deta a avut loc o altercație între Bogdan Roman, fiul cel mare al primarului din oraș, și alți doi tineri.

Conform acestuia, cei doi tineri care s-au bătut cu Bogdan Roman au fost transportați la spitalul din Deta, la recomandarea șefului postului de poliție al orașului.

„Unul dintre cei bătuți are nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale, iar în acest sens a obținut un certificat medico-legal, iar cel de-al doilea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe numele lui Bogdan Roman s-au întocmit două dosare penale – unul pentru vătămare corporală, iar cel de-al doilea pentru violențe”, a declarat corespondentului MEDIAFAX comisarul-șef Gheorghe Popescu.

Pe de altă parte, președintele PSD Timiș, Titu Bojin, a solicitat, într-o conferință de presă, demisia primarului din Deta, Petru Roman, în urma acestui scandal.

„Dacă acest lucru se adeverește, solicităm demisia și demiterea de urgență a primarului din Deta, Roman Petru”, a declarat Titu Bojin.

Fiul cel mare al primarului din Deta, Bogdan Roman, împreună cu fratele său, Călin, au fost implicați într-un scandal în noaptea de 23 spre 24 iulie 2011, când a avut loc o altercație între două grupuri de tineri. În urma scandalului, trei persoane au fost rănite și au ajuns la spital. Frații Roman și alți trei prieteni ai lor au fost arestați preventiv, însă după aproape patru luni ei au fost eliberați.

Procesul continuă în acest dosar, cei implicați fiind cercetați în stare de libertate, dar cu interdicția de a părăsi județul.
În urma scandalului, ministrul de Interne, Traian Igaș, a dispus o anchetă la Deta, care a fost coordonată de șeful Poliției Române.

Liviu Popa anunța că șeful Poliției Deta, șeful Compartimentului de Ordine Publică și trei lucrători de Poliție din Deta sunt cercetați prealabil în urma scandalului în care au fost implicați fiii primarului democrat-liberal din localitate.
Ulterior, ministrul Traian Igaș anunța că șeful Poliției Deta, Viorel Goloșie, a demisionat din funcție. Goloșie și-a depus apoi raportul de pensionare.

Șeful Poliției Române declara că polițiștii care au intervenit în timpul incidentului de la Deta au acționat conform procedurilor, dar verificarea privind activitatea Poliției de la Deta a constatat neajunsuri care vor face obiectul unor cercetări prealabile extinse în cazul a zece agenți și ofițeri.

Inchide