• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Fostul secretar general al MAI Laurențiu Mironescu, chemat la DNA pentru a participa la percheziția informatică

Fostul secretar general al MAI Laurențiu Mironescu, chemat la DNA pentru a participa la percheziția informatică
Fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurențiu Mironescu, s-a prezentat la DNA, marți, unde a asistat la percheziția informatică făcută de procurorii anticorupție asupra celor trei laptopuri ale sale ridicate în urma descinderilor din Portul Constanța.

Fostul secretar general al Ministerului de Interne, LaurențiuMironescu, s-a prezentat la DNA, marți, unde a asistat lapercheziția informatică făcută de procurorii anticorupție asupracelor trei laptopuri ale sale ridicate în urma descinderilor dinPortul Constanța.

La ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, Mironescu adeclarat că a fost chemat de procurori să asiste la perchezițiainformatică privind trei laptopuri ale sale, ridicate în urmadescinderilor din Portul Constanța.

Mironescu a precizat că unul dintre laptopuri i-a și fost returnat,urmând ca pentru celelalte două să se prezinte în jurul orei 16.00pentru a le ridica.

Fostul secretar de stat a fost însoțit de unul dintre apărătoriisăi.

Laurențiu Mironescu, arestat inițial în dosarul privind afacerileilegale din Portul Constanța, a părăsit arestul preventiv în urmadeciziei din 21 iunie a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Totatunci au fost eliberați și Liviu Bratu – adjunct al șefuluiBiroului Vamal Constanța Sud Agigea, Adrian Pătrașcu – ofițer depoliție, comandant al „Grupului de nave” Constanța din cadrulInspectoratului General al Poliției de Frontieră și CorneliuPăun.

Dintre cele 21 de persoane arestate în cauză, mai sunt în arestpreventiv 14.

În dosar este cercetat și senatorul PDL Mircea Marius Banias, încazul acestuia procurorii luând măsura interdicției de a părăsițara pentru 30 de zile, fiind acuzat de aderare la un grupinfracțional organizat, trafic de influență și instigare ladelapidare.

Eugen Bogatu, fostul director al Direcției Domenii Portuare dinConstanța, este considerat de procurorii anticorupție „leader” algrupului infracțional, care derulau afaceri ilicite în PortulConstanța.

„Grupul infracțional organizat” care s-ar fi constituit, potrivitprocurorilor DNA, în vama Constanța, prejudicia bugetul de stat cusume între 50.000 și două milioane de euro la fiecaretransport.

„Sumele de bani erau cerute cu o frecvență zilnică, în cuantumcuprins între o mie și 7.000 de dolari pentru fiecare transport. Înaceastă modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unelesituații, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei și 8.280.932 leipentru fiecare transport de marfă introdus ilegal”, potrivitDirecției Naționale Anticorupție.

Cătălin Lupășteanu,[email protected]

Inchide