FOTO-VIDEO | Sute de susținători ai AUR protestează față de certificatul verde. Manifestanții au trecut de jandarmi și au ajuns pe scările Parlamentului. Mitingul s-a mutat la Guvern

Publicat: 21/12/2021, 10:13
Actualizat: 21/12/2021, 20:33

Aproximativ 2.000 de persoane, membri și susținători ai partidului AUR, au manifestat, marți, în fața Palatului Parlamentului, ei fiind nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități și de certificatul verde. Traficul în zonă a fost blocat, iar circa 100 de manifestanți au pătruns în curtea Palatului Parlamentului și au vandalizat câteva mașini, între care și pe cele ale ambasadorilor Japoniei și SUA în România.

UPDATE 20.00. Precizări MAI: La sediul unei secții de poliție din Capitală se află, la audieri, un bărbat suspectat de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule

Referitor la manifestarea publică neautorizată ce a avut loc marți, în perimetrul Palatului Parlamentului, reprezentanții MAI fac următoarele precizări:

• Patru autovehicule fac obiectul verificărilor, în ceea ce privește săvârșirea infracțiunii de distrugere, iar doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere prealabilă, conform prevederilor legale în vigoare.

• La acest moment, la sediul unei secții de poliție din Capitală, se află, la audieri, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea.

Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.”

• În paralel, cu privire la evenimentul de astăzi, sunt cercetate alte două infracțiuni, respectiv tulburarea ordinii și liniștii publice și violarea sediului profesional.
• Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

MAI: Au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale

• De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991.
Activitățile de identificare și sancționare a participanților continuă.

„Menționăm că pentru clarificarea tuturor aspectelor referitoare la evenimentul în cauză, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al M.A.I. să efectueze, de urgență, verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acționat, astăzi, în timpul manifestării publice neautorizate, de la Palatul Parlamentului.

Precizăm, totodată, că datele sunt în dinamică, urmând ca la finalizarea tuturor verificărilor, rezultatele finale și măsurile dispuse să fie făcute publice”, se arată în comunicatul MAI.

UPDATE 15.20. Protestatarii au ajuns la Guvern

O parte dintre protestatarii de la Palatul Parlamentului au ajuns la Guvern, în Piața Victoriei.

Ei au mers de la Piața Constituției, prin Piața Victoriei și zona Universității, către Piața Victoriei.

În prezent, traficul este restricționat pe Bvd. Aviatorilor, segmentul cuprins între Piața Victoriei către Statuia Aviatorilor, a transmis Brigada Rutieră.

UPDATE 15.00. Șeful Jandarmeriei București: Situația a fost sub control. Nu am fost depășiți niciun moment

Șeful Jandarmeriei București, Cătălin Stegăroiu, a susținut o declarație de presă, marți, în cadrul căreia a subliniat că protestul de la Parlament a fost unul „pașnic”. Afirmația vine în contextul în care mai mulți protestatari au rupt cordonul forțelor de ordine și au pătruns în curtea Palatului Parlamentului.

Mai mult, Cătălin Stegăroiu a subliniat că jandarmii „nu au fost depășiți nici un moment”.

„Am avut tot timpul situația sub observație. Trebuie să înțelegem cu toții că uneori nu putem lua măsuri de moment pentru a nu escalada situația”, a punctat șeful Jandarmeriei Capitalei.

El a adăugat că adunarea publică a fost pașnică, iar „situația fost permanent sub controlul nostru, inclusiv când s-a forțat acea poartă de acces către Senatul României”.

UPDATE 14.40. Florin Cîțu: Protestul e un atentat la sănătatea românilor

Președintele Senatului, Florin Cîțu, lider PNL, a spus, marți, că protestul AUR este un atentat la sănătatea românilor.

„Violențele și vandalismele oamenilor care se află la Parlament îi pun în pericol pe românii care nu se pot proteja de Covid-19! Asta denotă egoism pur.

Vaccinarea și certificatul verde sunt cele mai eficiente arme împotriva virusului. Doar așa îi putem proteja pe cei care nu se pot apăra singuri, pe cei care se află în stare gravă din cauza COVID-19”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

El afirmă că, în calitate de președinte al Senatului și ca liberal convins, apără dreptul de a protesta.

„Dar acesta trebuie să se exercite în mod pașnic și doar în limitele Constituției. Dreptul de a avea o opinie diferită este un drept pe care îl au toţi cetăţenii României, dar dreptul la viață prevalează!”, conchide șeful Senatului.

UPDATE 14.30. Cum justifică MAI că protestatarii au trecut de cordonul jandarmilor: S-a rupt o încuietoare

Ministerul de Interne a trimis, marți, la prânz, un comunicat de presă în care explică modul în care a fost posibil ca protestatarii să rupă cordonul jandarmilor de la Palatul Parlamentului.

„Protestatarii au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea)”, conform instituției.

Oficialii MAI menționează că adunarea publică nu a fost autorizată.

„Potrivit informațiilor publice, această manifestare a fost asumată de un anumit grup parlamentar și de mai multe organizații civice.

În cronologia lor, evenimentele s-au derulat astfel:

  • În jurul orelor 7:30 în zona Pieței Constituției s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor.
  • În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Acești protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului.
  • În intervalul 08:00 – 10:45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaților, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriți de forțele de ordine.
  • Ulterior, în jurul orelor 11:15, o parte din aceștia însoțiți de anumiți parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea).
  • Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul persoanelor fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forțele de ordine.
  • Persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări și la ușile de acces în clădire. Ulterior aceștia au fost conduși în zona exterioară curții imobilului. În prezent, în zona scărilor au mai rămas aproximativ 15 persoane.
  • Menționăm că, în toată această perioadă, organele de ordine publică au făcut apel la calm și respectarea prevederilor legale.
  • Nu s-a folosit forța și nu au fost reclamate violențe fizice.
  • La manifestarea publică au fost prezente, în toată perioada, aproximativ 2.000 persoane.
  • Pe toată timpul manifestării publice, dispozitivul de ordine a fost adaptat în funcție de numărul participanților și dinamica evenimentelor.
  • În continuare, organele de poliție și jandarmerie acționează pentru încheierea manifestării fără alte incidente.
  • În paralel, se desfășoară activități pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de încălcarea prevederilor legale.4
  • Facem un apel și solicită tuturor participanților să coopereze cu jandarmii și să respecte îndrumările acestora”, conform MAI.

UPDATE 14.25. Jandarmeria caută manifestanții pentru a-i sancționa

Jandarmeria Capitalei a anunțat că este în căutarea manifestanților de la Parlament pentru a-i sancționa.

„În legătură cu adunarea publică din zonă Parcului Izvor, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face demersuri pentru identificarea și sancționarea organizatorilor și participanților care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a transmis, într-un comunicat, Jandarmeria București.

UPDATE 14.00. Dacian Cioloș: Instituțiile statului sunt falimentare și incapabile să le ofere cetățenilor protecție și siguranță

Dacian Cioloș susține că instituțiile statului sunt „falimentare și incapabile să le ofere cetățenilor protecție și siguranță”, în urma protestelor violente de la Palatul Parlamentului.

„George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituțiile statului român au eșuat și l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanții AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituțiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfășura în condiții civilizate și că nu degenerează în mod iresponsabil. Același stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu mașini-capcană și cocktailuri Molotov ca să gazeze și să bată mame, copii și familii care participau la un protest față de Liviu Dragnea și acoliții săi”, a scris Cioloș, pe Facebook.

El afirmă că instituțiile statului sunt capturate politic.

„Avem dovada că aceste instituții sunt falimentare și incapabile să le ofere cetățenilor protecție și siguranță. Știm de ani buni că sunt capturate politic și că ezitările de a pune justiția pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român. După 10 august, nu avem niciun vinovat pentru agresiunea asupra cetățenilor, după cum nu știm nici cine sunt vinovații de la Revoluția din 1989 sau de la mineriade și alte evenimente dramatice pentru care pare că nu va plăti nimeni niciodată”, adaugă sursa citată.

Astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul guvern și-au dat măsura capacității lor organizaționale și comunicaționale, menționează Dacian Cioloș.

„Au abandonat toate măsurile și toate politicile pe care ar fi trebuit să le susțină și să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut și au preferat să asiste pasiv, așa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Șoșoacă provoacă și calcă în picioare statul român, instituțiile sale și pe reprezentanții acestora. Faptul că acești politicieni populiști cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL și PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist. Cele două partide fac tot ce le stă în putință pentru a stopa reforma pe care am început-o noi, de teama de a nu pierde puterea politică, dar hrănesc cu bună știință excesele iresponsabile și periculoase ale unor marionete politice care se pregătesc să le ia locul și să arunce România în haos”, conchide sursa aratată anterior.

UPDATE 13.50. Traficul rutier a fost reluat pe Calea 13 Septembrie

Traficul rutier pe Calea 13 Septembrie între Bd. Libertații și Hotel Marriott a fost reluat, conform Brigăzii Rutiere a Capitalei.

UPDATE 13.40. Prefectul Capitalei cere protestatarilor să plece din curtea Parlamentului

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a cerut protestatarilor AUR să părăsească curtea Parlamentului.

„Fac un apel la responsabilite către cei implicaţi în comunicarea evenimentelor. Forţele de ordine, Instituţia Prefectului şi alte autorităţi prezente acționăm pentru apărarea ordinii de drept, a liniștii publice și siguranței cetățeanului, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor, în condițiile prevăzute de lege”, a transmis prefectul municipiului Bucureşti, Alexandra Vacaru.

UPDATE 13.20. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a transmis poziția Guvernului, referitor la faptul că AUR a anunțat că va merge să protesteze în Piața Victoriei, în fața instituției Executivului.

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituție, dar acesta trebuie să fie pașnic și să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut să protejeze integritatea instituțiilor statului, aplicând legea și descurajând orice tip de violență, având ca prioritate protejarea românilor”, a transmis reprezentantul Guvernului.

UPDATE 13.10. George Simion: Protestul s-a încheiat. Ne mutăm la Guvern

Co-președintele AUR, George Simion, spune că protestul de la Palatul Parlamentului s-a încheiat.

„Ne mutăm la Guvern”, a adăugat George Simion.

UPDATE 13.00. Jandarmeria Română a suplimentat numărul forțelor de ordine

„În acest moment a fost suplimentat dispozitivul de ordine publică din zona Parlamentului, principalul obiectiv fiind asigurarea exercitarea dreptului la liberă exprimare în condiții de siguranță pentru toți particianții, prevenirea violențelor și escaladarea situației tensionate.

Jandarmeria face un apel la calm și solicită tuturor participanților să respecte recomandările forțelor de ordine și să nu se implice în niciun fel de acțiuni cu violență. De asemenea, dacă în zona protestului sunt manifestări ilegale (distrugere, vandalizare) solicităm participanților să se delimiteze rapid de aceste manifestări și să permită intervenția forțelor de ordine pentru oprirea acestor manifestări.

Reamintim că până acum nu a fost folosită forța și nici mijloacele de intervenție din dotare”, a transmis instituția.

UPDATE 12.50. Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate în curtea Senatului 

Protestatarii care au intrat, marți, în curtea Parlamentului au vandalizat două mașini ale ambasadorilor Japoniei și SUA, în timpul încercării de a intra în clădire, spun surse oficiale pentru Gândul.

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat la Antena 3 că, în urma protestului care are loc la Parlament, ambasadorul Japoniei în România a fost în imposibilitatea de a ieşi din Senat şi a fost nevoie să i se asigure un coridor pentru a părăşi clădirea cu maşina.

A trebuit să prezentăm scuze pentru imposibilitatea accesului şi cu anumite riscuri de securitate, dar au fost înlăturate şi cu intervenţia eficace şi deloc violentă a forţelor de ordine, s-a asigurat coridorul extern pentru a nu fi probleme. Am un gust amar, ca un om care se ocupă de ani de zile se ocupă de interesele externe ale României”, a spus senatorul PSD.

Mai multe mașini au fost vandalizate de protestatari care au scris mesaje precum „Hoți” și „Asasini”, conform unor imagini publicate de News.ro.

UPDATE 12.25. Jandarmeria Capitalei: Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a transmis mai multe precizări cu privire la protestele violente de la Parlament.

„La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției.

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare.

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, conform Jandarmeriei Capitalei.

UPDATE 12.20. Târziu: E o diversiune ca să spună că AUR a adus oameni să ocupe clădirea.

Claudiu Târziu, copreşedinte al AUR, a cerut protestatarilor să plece din curtea Parlamentului şi să meargă după porţi, după ce manifestanţii au forţat intrarea în clădire. Liderul AUR a zis că este „o diversiune” pentru a da vina pe partidul său.

„Cei care aţi venit la chemarea AUR faceţi un pas în spate. Cei care nu, vă asumaţi consecinţele”, le-a transmis Claudiu Târziu, aluzie la faptul că intrarea în forţă în Parlament ar putea duce la sacţionarea protestatarilor.   „E o diversiune ca să spună că AUR a adus oameni care să ocupe Parlamentul Nu i-a adus Simion la uşa Parlamentului. Le-a zis să protesteze în stradă”, a completat copreşedintele AUR.

De altfel, Claudiu Târziu a explicat faptul că partidul său va ataca la CCR posibila aprobare a Certificatului: „Noi avem instrumente. Putem ataca la Curtea adoptarea Certificatului”. „Eu sunt cu voi. Ce vreţi să fac?”, i-a întrebat, retoric Târziu, citat de Adevărul.

UPDATE 12.05. Deputat PNL: Protestatarii au vandalizat mașinile parlamentarilor

Deputatul PNL Gigel Știrbu spune că are informații că manifestanții care au intrat în curtea Palatului Parlamentului au vandalizat mașinile angajaților instituției.

„Acești oameni nu sunt protestari, sunt huligani. Firesc ar fi ca acum Ministerul de Interne să ia măsuri. Nu se poate ca niște huligani să reacționeze în asemenea manieră”, a spus Gigel Știrbu, la Digi24.

Informația a fost confirmată și de Dan Barna.

„Au fost acte de violență și mașinile au fost vandalizate. Există o tensiune reală provocată de liderul AUR, George Simion. Ce vedem azi e confirmarea că AUR e o partidă de extremă”, a spus vicepreședintele USR, Dan Barna.

UPDATE 11.50. A fost reluat traficul rutier la Piața Eroii Revoluției

A fost reluat traficul rutier la Piața Eroii Revoluției, a transmis Brigada Rutieră.

În continuare sunt restricții de trafic pe:

  • Bd. Libertății între Splaiul Independenței și Calea 13 Septembrie;
  • Calea 13 Septembrie între bd. Libertății și Hotel Marriot;
  • Bd. Națiunile Unite, între str. B.P. Hașdeu și Pod Națiunile Unite;
  • Bd. Nicolae Bălcescu între Piața Universității și str. Batiștei, sens de deplasare către Piața Romană

UPDATE 11.40. Protestatarii au intrat în curtea Palatului Parlamentului

O parte dintre protestatari au patruns în curtea Palatului Parlamentului. Ei au ajuns pe scările de la Senat și strigă că nu sunt de acord cu pașaportul verde.

Dorin-Constantin Apetri, membru AUR, a postat pe Facebook un videoclip live, în care se vede că mai mulți manifestanți au pătruns în curtea Parlamentului și au fost blocați acolo de forțele de ordine.

SPP a blocat accesul în curte, motiv pentru cei care au reușit să intre în curtea Palatului Parlamentului nu mai pot ieși.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Oamenii stânși în preajma sediului Legislativului nu au autorizație pentru a protesta.

Copreședintele AUR, George Simion, a transmis din mai multe puncte imagini live și a comentat pe Facebook inainte de a intra in Palatul Parlamentului.

„Astăzi trebuie să respingem în Parlament acest certificat dăunător. Libertate fără certificate scrie pe clădirea Parlamentului. Va fi un miting pașnic. Suntem mulți. Doar la Senat sunt 120-200 la intrare. Intrările de la Camera Parlamentului sunt blocate de protestatari. Jandarmii sunt pașnici”, a spus Simion.

Traficul este blocat în zonă

„Traficul este blocat pe Bulevardul Națiunile Unite, între B.P.Hașdeu și Bulevardul Libertății și Banda 1 pe Calea 13 Septembrie dinspre Bulevardul Libertății catre Hotel Marriot”, au precizat oficialii Brigăzii Rutiere din București, pentru GANDUL.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri.

„Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa”, a transmis Brigada Rutieră.

Șeful DSU, despre protestul AUR: Au crezut în teoriile conspirației care spun că virusul nu există

„Certificatul verde este o necesitate pentru a controla răspândirea virusului. Parlamentul este suveran și va decide dacă se va adopta. Legitimitatea unor măsuri este pentru a limita răspândirea virusului, mai ales că Omicron a devenit varianta dominantă și este agresivă. E nevoie de măsuri pentru a păstra un echilibru între măsurile sanitare și impactul economic”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, la Digi24, în contextul organizării protestului AUR.

Mulți dintre manifestanți nu cred că există acest virus, a punctat Raed Arafat.

„Au crezut în teoriile conspirației care spun că virusul nu există și nu poartă nici mască”, a punctat Raed Arafat.

Jandarmeria: Este în afara legii și vor fi luate măsuri în consecință

„Deși nu este o adunare publică autorizată, Jandarmeria va lua măsuri pentru asigurarea unui climat de sigurnață la nivel de Capitală. Nu au fost incidente până acum”, a spus purtătorul de cuvât al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, la Digi24.

„Este în afara legii și vor fi luate măsuri în consecință”, a punctat oficialul Jandarmeriei.

Legea prevede sancțiuni atât pentru organizatorii protestelor, cât și pentru participanții la manifestație.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului