Fotografii în exclusivitate cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocanul. „Prințișorul” ar fi împlinit 70 de ani pe 1 septembrie

Fotografii în exclusivitate cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocanul. „Prințișorul” ar fi împlinit 70 de ani pe 1 septembrie
Nicu Ceaușescu, în august 1996, cu o lună înainte să moară, la o petrecere în Italia
Publicat: 05/08/2021, 09:00

Nicu Ceaușescu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu, ar fi împlinit pe 1 septembrie vârsta de 70 de ani. Tot în septembrie anul acesta se împlinesc 25 de ani de când „Prințișorul” a murit, la doar 45 de ani. Gândul publică azi fotografii în premieră cu Nicu Ceaușescu, realizate cu o lună înainte să moară, la o petrecere unde prietenii i-au făcut un tort desenat cu simbolul comunismului, secera și ciocanul.

Gândul publică imagini în exclusivitate cu Nicu Ceaușescu, fotografii realizate în august 1996, în Italia, acolo unde fiul dictatorilor a petrecut mai multe zile de vacanță și chiar a botezat un copil.

Spre amuzamentul celor care au participat la acel botez din Italia, nașul Nicu a cerut ca unul dintre prenumele copilului să fie chiar „Nicolae Ceaușescu”, iar surpriza petrecerii a fost tortul ornat cu secera și ciocanul făcut special pentru el.

Organizatorul petrecerii a povestit pentru Gândul că la botezul de la sfârșitul lunii august 1996 s-a sărbătorit și ziua lui Nicu Ceaușescu, ce avea să aibă loc pe 1 septembrie.

„Tortul cu secera și ciocanul a fost mai mult o glumă din partea noastră, pentru ziua lui, dar nu-i mai păsa lui de comunism, își vedea de viața lui. Din păcate, el era foarte bolnav, avea ficatul praf, iar noi nici nu am realizat că avea să se stingă așa repede”, povestește unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Nicu Ceaușescu.

Nicu Ceaușescu a murit la Viena, în septembrie 1996

După episodul de la Roma, Nicu a revenit acasă, la București, unde a fost sărbătorit din nou, pe 1 septembrie. Potrivit surselor noastre, Nicu a mai participat la o petrecere, pe data de 13 septembrie, apoi boala acestuia s-a agravat. Prietenii „Prințișorului” au decis să-l transfere la Viena, la Clinică AKH, însă pe 26 septembrie 1996 a pierdut lupta cu boala gravă.

Trupul neînsuflețit al lui Nicu Ceaușescu a fost repatriat la scurt timp și înmormântat la Cimitirul Ghencea Militar. Potrivit prietenilor acestuia, cel care s-a ocupat de repatrierea lui Nicu Ceaușescu a fost omul de afaceri George Copos.

Despre Nicu Ceaușescu s-au povestit foarte multe și a fost considerat răsfățatul perioadei comuniste, căruia i se cuvenea aproape orice.

Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu

Este de notorietate că lui Nicu Ceaușescu îi plăceau femeile frumoase, dar și nopțile lungi cu amicii, așa cum de multe ori a povestit cel mai bun prieten al său, Serghei Mizil.

De altfel, Nicu Ceaușescu a avut o relație de iubire cu una dintre surorile lui Serghei Mizil, Donca, despre care se spune că a iubit-o cel mai mult, însă Elena Ceaușescu s-a opus relației lor.

Despre Nicu s-a spus că a avut o relație și cu Nadia Comăneci, iar printre iubitele sale celebre se numără și soprana Daniela Vlădescu.

În ceea ce privește activitatea sa politică, cel mai mic dintre copiii cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu a fost prim-secretar al CC al UTC, iar din 1987, prim-secretar al organizației PCR Sibiu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. Nu e bine ". Robi, dezvăluiri sincere în...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Ceva NEMAIVĂZUT se întâmplă în interiorul planetei Jupiter! Astronomii sunt șocați
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
Rose Hanbury, presupusa amantă a prințului William, rupe tăcerea pentru prima dată despre infidelitate
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Un fizician susține că Universul nu are nevoie de materie întunecată pentru a exista