Franks, despre proiectul scrisorii de intenție postat de bloggerul Adrian Năstase:”Este doar o ciornă grosieră”. Vezi ce măsuri „dure” pregătește Guvernul

Franks, despre proiectul scrisorii de intenție postat de bloggerul Adrian Năstase:”Este doar o ciornă grosieră”. Vezi ce măsuri „dure” pregătește Guvernul
Proiectul scrisorii de intenție prezentat pe blogul fostului premier Adrian Năstase este o "ciornă grosieră", care nu conține nimic nou, susține Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI.

UPDATE MinisterulFinanțelor recunoaște că există un proiect de scrisoare de intențiecare urmează să fie transmis FMI de către autoritățile române.”Accentuăm că acesta este singurul document discutat și convenit deautoritățile române cu reprezentanții FMI în cadrul acestui acord”,se arată în comunicatul MInisterului de Finanțe. Documentul enumerăprincipalele măsuri de politică economică care urmează să fieadoptate în perioada următoare, potrivit Finanțelor. „Principalelemăsuri se axează pe continuarea procesului de consolidare fiscală,îmbunătățirea colectării veniturilor bugetare, eficientizareaactivității companiilor de stat. Aceste măsuri de politicăeconomică vor fi însoțite de măsuri sociale pentru protejareacategoriilor vulnerabile ale populației”, se arată încomunicat.

Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI în România, a declarat marți,răspunzând la o întrebare adresată de gândul, căproiectul scrisorii de intenție prezentat pe blogul fostuluipremier Adrian Năstase este o „ciornă grosieră”, care va suferimodificări după ce va ajunge în Board-ul FMI de la Washington.

„Proiectul scrisorii de intenție nu este final, pentru că maitrebuie să meargă și în Board-ul FMI de la Washington unde vasuferi modificări. Acel draft este incomplet și nu este bun și nueste un document final, oricum. Este doar o ciornă grosieră. Câtdespre planurile de restructurare a sectorului medical, măsurile aufost de altfel anunțate anterior, în vechea scrisoare de intenție,în urmă cu câteva luni, așa că nu sunt noutăți. Nimic nu este nou.Dacă este să ne uităm la vechiul acord, vom vedea că nu existămăsuri dure”, a răspuns Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI înRomânia, la întrebarea adresată de gândul.

Băsescu despre postare:”Propagandă de tip bolșevic”

Ieri, fostul premier Adrian Năstase a postat pe blogul personalinformații despre „un document secret al FMI” care conține o seriede măsuri dure referitoare la economia României. După câteva ore,prezent la o emisiune la postul public de televiziune, președinteleTraian Băsescu a catalogat postarea lui Năstase drept „propagandăde tip bolșevic”. Ulterior, Năstase a adăugat pe blogul său șidocumentul. Acesta prezintă conținutul unui e-mail cu draftul uneiscrisori de intenție. Email-ul apare ca fiind trimis de pe [email protected] către oficiali ai Uniunii Europene, ai BănciiMondiale și ai FMI, printre care Mihai Tănăsescu, reprezentantulRomâniei la FMI, către Adriana Marinescu și Mihai Bogdan (BNR),precum și către secretarii de stat din Ministerul Finanțelor,Gheorghe Gherghina și Bogdan Drăgoi.

Consiliera premierului:nu sunt măsuri mai dure decât cele anunțatedeja

La rândul său, Andreea Paul (Vass), consilier de stat alprimului ministru,a ținut să adauge că „nu este vorba despre măsurimai dure decât cele care au fost anunțate deja”, făcând referire ladeciziile anunțate anterior de Guvern cu privire la medicamentelecompensate, programele naționale din sănătate și prescripțiaelectronică.

„Un document care a fost trimis Guvernului român pentru caGuvernul român să și-l însușească și să-l trimită apoi, oficial, laWashington. Un document care a mai suferit unele modificări în urmanegocierilor din ultimele zile” , descrie Năstase conținutuldocumentului postat pe blog.

În proiectul scrisorii de intenție, prezentat de fostul premier,se arată, printre altele, că Executivul se angajează ca până lasfârșitul lunii august să aprobe legislația privind înființareaunei noi autorități metropolitane de transport, care va monitorizaactivitatea Metrorex și a RATB.

În document se mai precizează că tarifele pentru călătoria cumetroul și mijloacele de transport la suprafață vor fi indexate curata inflației. De asemenea, Executivul se angajează să reducănumărul de posturi din Compania Națională de Autostrăzi și DrumuriNaționale din România cu 622 de posturi până la finele lunii iunie,comparativ cu sfârșitul anului trecut și să vândă mai multe pachetede acțiuni la companii din domeniul enegiei, printre care Petrom,Romgaz, Transelectrica și Hidroelectrica.

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
Doliu uriaş la Steaua! A MURIT. Ce tragedie...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Românii care așteaptă mărirea de salariu au parte de o surpriză. Ce se întâmplă cu...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Secretul oamenilor care au fumat ca 'turcii' toată viața, dar au plămâni perfect sănătoși
Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce MARE...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Diana Munteanu, la un pas de anorexie? Fanii au intrat în panică: ”Ai slăbit foarte...
Inchide