• Publicat:
Știri

Gabriela Firea își donează 10% din salariul de primar pentru catedrala Notre Dame

Gabriela Firea își donează 10% din salariul de primar pentru catedrala Notre Dame
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anunțat, marți, că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei Notre Dame, grav afectată de un incendiu.

Gabriela Firea a transmis, marți, o scrisoare omologului său de la Paris, primarul Anne Hidalgo.

„In numele Bucurestiului si al locuitorilor sai, va transmit mesajul nostru de compasiune si solidaritate, dupa teribilul incendiu ce a mistuit Catedrala Notre-Dame de Paris, simbolul si inima Frantei, parte a patrimoniului arhitectural mondial.

Va asigur ca suntem cu sufletul alaturi de dumneavoastra si de cetatenii orasului Paris, in acest moment atat de trist pentru Capitala Frantei”, a scris Firea.

„Am vazut ieri un popor francez ingenuncheat, dar nu in semn de infrangere, ci intr-un act impresionant de credinta! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care si-au riscat viata pentru a salva acest simbol al umanitatii si iata ca astazi avem speranta unui nou inceput!

Sunt convinsa ca vom contribui cu totii la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabila, prin sprijin financiar, moral sau spiritual”, a specificat Firea.

Potrivit celei mai recente declarații de avere (depusă în iunie 2018), Gabriela Firea câștigă în fiecare an, ca primar al Capitalei, un salariu de 119.241 lei, scrie ziare.com.

 

Inchide