Gafe ale anchetatorilor în cazul femeii ucise și arse pe câmp. Cum a reușit criminalul să fugă de la locul faptei (EXCLUSIV)

Gafe ale anchetatorilor în cazul femeii ucise și arse pe câmp. Cum a reușit criminalul să fugă de la locul faptei (EXCLUSIV)
Criminaliștii au căutat la fața locului indicii care să conducă la identificarea criminalului
Publicat: 02/11/2020, 21:00
Actualizat: 03/11/2020, 13:39

Așa cum s-a întâmplat și în celebrul caz „Caracal”, anchetatorii din Giurgiu au pornit cu stângul ancheta în cazul femeii arse pe câmp, după ce, inițial, criminalul a omorât-o, a legat-o cu sârmă și a băgat-o într-un geamantan. Specialiști din cadrul Poliției Române au explicat, pentru Gândul.ro, unde au greșit polițiștii, care au ratat astfel momente importante în cazul unei anchete de acest gen.

Un șofer de tir anunța, vineri, în jurul orei 22.30, că pe DN 6, între localitățile Ghimpați și Valea Plopilor a descoperit un cadavru incendiat. De fapt, omul a spus că observase focul de la volan și oprise ca să stingă flacăra. Atunci, a constatat că, de fapt, era vorba despre un trup de om.

Primii care au fost direcționați la fața locului, după apelul 112, au fost agenții de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 4 Ghimpați. După ce au constatat că anunțul se confirmă, la fața locului a venit, conform procedurii, o echipă operativă complexă, condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Conform unor surse judiciare, cu toate că trupul a fost găsit vineri noapte și era evident că este vorba despre o faptă foarte gravă, iar autorul este o persoană deosebit de periculoasă, care este în libertate, la nivelul IPJ Giurgiu nu s-a dat alarma pentru mobilizarea tuturor forțelor disponibile.

În plus, sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că anchetatorii au lăsat ziua de sâmbătă să treacă și au pornit abia începând de duminică dimineață să caute și să încerce să ridice camerele de supraveghere din toate localitățile învecinate.

Mai mult, în ce privește cercetarea la fața locului, o echipă de filmare a ProTv, care venise, duminică, să facă o relatare, a descoperit un topor acoperit cu iarbă.

În plus, la nivelul IPJ Giurgiu nu există decât trei judiciariști specializați în infracțiuni cu violență, care, la rândul lor, ar fi fost coordonați prin telefon în condițiile în care șeful Serviciului de Investigații Criminale se află în izolare, din cauza COVID-19.

Criminalul ar fi putut să mai fie în zonă

Surse din cadrul Poliției Române au explicat, pentru Gândul.ro, că era important ca toate să forțele de poliție disponibile să fie mobilizate imediat și ar fi trebuit organizate filtre rutiere, atâta timp cât exista posibilitatea ca potențialul ucigaș să fie, încă, în zonă, mai ales că focul fusese pus de curând.

În plus, polițiștii ar fi trebuit să pornească imediat în căutarea camerelor de luat vederi.

În cursul zilei de luni, la sediul IPJ Giurgiu au fost audiate mai multe persoane, însă fără ca ancheta să facă progrese.

Printre cei audiați s-a numărat și șoferul de tir care a oprit și a anunțat la 112. Nici acestuia nu i s-a făcut o percheziție a mașinii, în condițiile în care ar putea părea suspect faptul că a oprit după ce a văzut din autotren un foc mic care ardea pe un câmp, în spatele unor boscheți și pe care a decis să-l stingă.

Criminaliștii încearcă acum să reconstituie figura victimei, în speranța că aceasta ar putea fi recunoscută de cineva. De altfel, identificarea victimei este considerată cheia anchetei, în condițiile în care polițiștii și procurorii sunt convinși că femeia din geamantan a fost ucisă de o persoană apropiată.

În urma necropsiei s-a constatat că aceasta a fost lovit în cap cu un corp ascuțit și greu, în același timp, după care a fost legată cu sârmă, băgată în geamantan și transportată cu mașina, de criminal, până la locul în care i-a dat foc cu o substanță inflamabilă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun