GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul sindical SNPPC, confirmă întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu! „Nu s-a negociat nimic. A fost o discuție extrem de clară”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul sindical SNPPC, confirmă întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu! „Nu s-a negociat nimic. A fost o discuție extrem de clară”
GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul sindical SNPPC, confirmă întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu! „Nu s-a negociat nimic. A fost o discuție extrem de clară”

Dumitru Coarnă, lider al sindicatului polițiștilor SNPPC, a confirmat, la GÂNDUL LIVE, întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu, în contextul înmormântării liderului interlop Emi Pian. 

„Nu a fost nicio rugăminte, nicio negociere. A fost o discuție extrem de clară. Nu s-a negociat nimic. Confirm întâlnirea respectivă. Da, bineînțeles. Nouă nu ni se pare ciudată. Lucrurile astea au mai fost făcute în timp și spațiu.

Au fost aplicate peste 250 de amenzi. Șeful Poliției trebuia să fie acolo, pentru că e singura autoritate. Asta e legea.

Nu a fost nicio negociere cu interlopii. Li s-a spus că necunoașterea legii nu e un element care să-i păzească de sancțiuni. Nu știu dacă întâlnirea a avut loc într-o biserică. Nu cred. Nu știu. Nu vreau să comentez.

Dvs. ați fost prezent la discuții? De unde scoateți sintagma asta, că au fost rugați? Toată presa a fost la discuția asta? E o știre falsă.

Nu era în competența dl. Vela să fie acolo… Nu e adevărată. Vorbeam de mai multe infracțiuni, autori în stare de libertate, în cazul cărora aveam certitudinea că au comis infracțiuni.

„Să luăm 100 de oameni pe stradă, 99 nu știu nimic”

Discuțiile cu familia au fost purtate strict la eveniment, legat de criza sanitară prin care trecem. Ei nu știau decât la televizor. Nu știau niște lucruri. Nu mă îndoiesc că așa este. Să luăm 100 de oameni pe stradă, veți vedea că 99 nu știu nimic. Cu studii superioare. Dacă îmi răspund punctual la întrebări, fac ce vreți.

Știți ce se întâmplă? Mass media a acordat o atenție extrem de largă acestui eveniment, l-a făcut rege pe Emi Pian. Sunt convins că știți cine sunt acești oameni.

Eu respect mass media, de multe ori m-a protejat, chiar dacă am avut contradicții. Pentru mine, în țara asta, ultimul lucru ar trebui să dispară media, libertatea de exprimare.

„E ca povestea cu iepurașul…”

Dar mă deranjează că suntem în povestea aia cu iepurașul. De ce nu ai șapcă? Dacă nu mergeam, spuneați că ne e frică de Emi. Dacă am mers acolo…Ce ați căutat voi acolo?

Mă documentez și vă spun unde a avut loc întâlnirea. Avem mandate de arestare preventivă pentru tentativă de omor. Se ridică problema legitimei apărare. Unii au vrut să-i măcelărească pe altul. Trebuie luată extrem de clară în calcul legitima apărare când avem tentativă de omor cu privire la familia Pian. Aveau o problemă care s-a declanșat atunci, în urmă cu 30 minute.

Jucau barbut, s-au certat pe bani, s-au înjurat. Conflictul a fost brusc. La nivel de încadrare juridică, se impune lovitură cauzatoare de moarte. Nu este omor calificat. Dar când văd reținerile și am văzut în media tentativă la omor calificat, singurul care a fost subiect a fost autorul de omor. Richard Emanuel. Luăm în serios din punct de vedere juridic legitima apărare.

Nu cred în această variantă cu înregistrările șefilor din poliție de către Duduieni. Dacă lucrurile stăteau așa și jurnaliștii au înregistrarea, e infracțiune de divulgare de informații, infracțiune penală.

„La nivelul Poliției Capitalei există un conflict”

Vă spun ceva în premieră: La nivel de Poliția Capitalei, e un conflict. Dvs. faceți bine ce faceți că speculați o prostie a noastră. Unii se văd șefi la IGPR, se văd șefi nu știu unde… Dacă acea casetă exista, era deja în presă. Eu merg pe o posibilitate foarte mică. Dacă există caseta, va apărea urgent în presă. Cel care o are, pe care îl suspectez eu… O va da presei.

Eu sper să nu fie așa. M-am documentat, a fost o discuție despre lege, cu privire la starea de alertă. Pe mine mă interesează rezultatul. A fost cel scontat de mine. Depinde și cum o spui. Tonul face muzica. De acord cu dvs. aici.

Să știți că analizând calitățile lui Berechet, este un polițist bun. În scrisoarea anonimă, unde cineva avea interes, se spunea de dezinfectanți etc. Fals! Noi am investit 3 milioane pentru a cumpăra dezinfectanți. Se amestecă minciunile. Sunt două faze cheie acolo: Berechet s-a dus să vorbească cu interlopii. El mi-a transmis să-l sprijinim cu materiale. În criză a dormit la birou omul ăsta. Să înțeleagă lumea despre ce vorbim.

Nu am niciun interes propriu să-l protejez pe Berechet. Mi se pare la fel de imoral să arunci cu noroi într-un om, știu foarte bine ce a făcut la Poliția Capitalei”, a spus Dumitru Coarnă la GÂNDUL LIVE.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Cel mai tânăr primar din România! INCREDIBIL ce vârstă are
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Legătura neștiută între Nicușor Dan și Elena Udrea. Dezvăluirea făcută după alegeri
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Gafa secolului! Mihaela Rădulescu a rămas cu sânii pe afară la mare
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
ȘOC la casele de schimb valutar! Euro a luat-o razna după alegeri
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide