GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul Pro România: Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, „o manea politică”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul Pro România: Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, „o manea politică”
GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, lider Pro România: Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, „o manea politică”

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că participarea fostului președinte Traian Băsescu la alegerile pentru Primăria Capitalei reprezintă „o manea politică”. Politicianul nu l-a iertat nici pe ministrul de Interne Marcel Vela, care a scăpat lucrurile de sub control în privința clanurilor: „Mi se pare că mergem pe direcția filmelor de pe Netflix cu țări latino-americane…”, a spus Ponta, în discuția cu jurnalista Emma Zeicescu.

„Mi se pare că mergem pe direcția filmelor pe care le vedeam pe Netflix cu țări latino-americane. Acolo vedeam șefi de poliție care negociază cu clanuri mafioate. Sunt născut în București, crescut la Gara de Nord, am fost procuror. Statul român a fost un stat totuși puternic, în care nu aveam crimă organizată din alte țări.

În ultima perioadă statul român a devenit un stat slab și faptul că acestor indivizi nu le mai e frică de procurori, judecători, ne va afecta pe toți. Vor veni clanurile peste noi. Nu le mai stăpânești.

Cu siguranță asemenea clanuri aduc voturi. Cu excepția sectorului 5 unde un primar obținea voturile doar cu ajutorul clanurilor. Nu erau zone, primării care se câștigau prin intervenția interlopilor.

„Mă tem pentru familia mea…”

În 2020 vedem poliția păzind înmormântările de interlopi…mă tem pentru familia mea, pentru prima dată în București, în 48 de ani. Nu poți să trimiți un polițist singur să se lupte.

Înainte de o răspundere penală trebuie o răspundere politică. Nu știu dacă există o asemenea casetă, dar problema, nu doar în România…Peștele de la cap se împute. Aș vrea ca dl. Vela să aibă forța necesară!

Fără o direcție politică toată lumea dă decizia mai jos și nimeni nu mai e responsabil. România a avut miniștrii de interne foarte puternici: Rus, Blaga, Gabi Oprea. Vela nu are autoritatea necesară, ar fi un lucru bun pentru noi toți…

Autoritatea este grav subminată. După atât de multe cifre ciudate, până la urmă și Iohannis a zis că a primit date false de la Min. Sănătății. Știți ce a fost cel mai rău la înmormântare? Că poliția nu are curaj, doar îi păzește și acolo nu există distanțare, mască.

Dacă statul nu are autoritate, șansele de a ne scoate din criză sunt ZERO.

Moțiunea va trece sau nu în funcție voturile UDMR. Fără UDMR nu trece moțiunea. Dacă nu va vota, nu cred că soluția este un guvern PSD. Nu cred că a făcut schimbările necesare. Voi susține, cred că dl. Iohannis are o uriașă responsabilitate, de a numi un guvern, să ne dea asigurări credibile legat de 3 probleme: Sănătatea în pandemie, cum începem școala, cum facem alegerile, fără să pățim ca Franța, Serbia, care după alegeri au explodat. Sunt în continuare un susținător …Că suntem total nepregătiți.

Hai să vedem dincolo de vorbe, cum facem în mod concret, cum se întâmplă în secția de vot, cum e cu buletinul de vot, ce se întâmplă dacă are unul Covid. Chestiuni de organizare. A ieșit doamna ministru de la Educație, a făcut eroarea cu „pepsiglasul”, România are însă mii de școli.

„Am un singur mare reproș pentru Orban”

Cum e povestea asta cu testele? Înțeleg că în weekend nu avem coronavirus. Mi-e foarte clar, poate greșesc eu, că din punctul de vedere al măsurilor sanitare stăm foarte prost, dar condițiile sunt mai proaste. În privința începerii școlii, nu avem nimic concret. Începem școala pe 14 septembrie, apoi facem alegeri, apoi revenim cu școala.

Am un singur mare reproș: În toată această perioadă, toate deciziile luate de Orban ca premier au avut un singur criteriu: Cum e afectat PNL la alegeri? Principalul obiectiv este să nu pierdem voturi. Dacă vor câștiga alegerile parlamentare… Va fi guvern PNL.

Cred că e ceva ce ne costă pe toți foarte tare.

„Intrarea lui Băsescu în cursa pentru Capitală, o manea politică!”

Bucureștiul s-a gripat în ultimul timp. Sistemul te condamnă pentru viitor. Am pus un candidat fost manager, care să discute despre viitor. Prin intrarea dl. Băsescu va fi o manea politică. Noi avem aceleași probleme. Legate de trafic, lipsa de colaborare. Doamna Firea a avut o situație privilegiată. A avut totul de partea sa. Lucrurile se vor schimba cu siguranță. Atunci lucrurile au mers prost. Acum după alegeri, la primarii de sector, vor fi primari din partide diferite, consiliul general va fi fărâmițat în mai multe partide, iar intrarea dlui Băsescu nu ne ajută să discutăm despre București. Disputa între doamna Firea și Negoiță are legătură cu ei doi. Candidatul nostru nu va lua voturi nici de la Nicușor Dan nici de la Gabriela Firea. Dl. Băsescu va lua votanți care l-ar fi votat pe Nicușor Dan. Poate că e și ceva bun în acest rău, că se termină în politică cu Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta, la GÂNDUL LIVE.

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Cum arată acum fosta soţie a lui Mădălin Ionescu! Îşi înnebuneşte admiratorii cu imagini...
Ce fac polonezele în dormitor și cum reușesc să țină bărbații lângă ele. Tactica lor...
Vin BANI pentru 3 zodii! Horoscopul de weekend
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Cine a avut prima mașină din România. Numele lui este legat de un cimitir celebru
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
Horoscop 20 septembrie 2020. Ce zodii sunt greu încercate de viață
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cum își tratează Vulpița copilul, acum că a ajuns acasă. TOTUL E IEȘIT LA IVEALĂ
Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide