GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul Pro România: Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, „o manea politică”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, liderul Pro România: Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, „o manea politică”
GÂNDUL LIVE. Victor Ponta, lider Pro România: Intrarea lui Traian Băsescu în cursa pentru Primăria Capitalei, „o manea politică”

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că participarea fostului președinte Traian Băsescu la alegerile pentru Primăria Capitalei reprezintă „o manea politică”. Politicianul nu l-a iertat nici pe ministrul de Interne Marcel Vela, care a scăpat lucrurile de sub control în privința clanurilor: „Mi se pare că mergem pe direcția filmelor de pe Netflix cu țări latino-americane…”, a spus Ponta, în discuția cu jurnalista Emma Zeicescu.

„Mi se pare că mergem pe direcția filmelor pe care le vedeam pe Netflix cu țări latino-americane. Acolo vedeam șefi de poliție care negociază cu clanuri mafioate. Sunt născut în București, crescut la Gara de Nord, am fost procuror. Statul român a fost un stat totuși puternic, în care nu aveam crimă organizată din alte țări.

În ultima perioadă statul român a devenit un stat slab și faptul că acestor indivizi nu le mai e frică de procurori, judecători, ne va afecta pe toți. Vor veni clanurile peste noi. Nu le mai stăpânești.

Cu siguranță asemenea clanuri aduc voturi. Cu excepția sectorului 5 unde un primar obținea voturile doar cu ajutorul clanurilor. Nu erau zone, primării care se câștigau prin intervenția interlopilor.

„Mă tem pentru familia mea…”

În 2020 vedem poliția păzind înmormântările de interlopi…mă tem pentru familia mea, pentru prima dată în București, în 48 de ani. Nu poți să trimiți un polițist singur să se lupte.

Înainte de o răspundere penală trebuie o răspundere politică. Nu știu dacă există o asemenea casetă, dar problema, nu doar în România…Peștele de la cap se împute. Aș vrea ca dl. Vela să aibă forța necesară!

Fără o direcție politică toată lumea dă decizia mai jos și nimeni nu mai e responsabil. România a avut miniștrii de interne foarte puternici: Rus, Blaga, Gabi Oprea. Vela nu are autoritatea necesară, ar fi un lucru bun pentru noi toți…

Autoritatea este grav subminată. După atât de multe cifre ciudate, până la urmă și Iohannis a zis că a primit date false de la Min. Sănătății. Știți ce a fost cel mai rău la înmormântare? Că poliția nu are curaj, doar îi păzește și acolo nu există distanțare, mască.

Dacă statul nu are autoritate, șansele de a ne scoate din criză sunt ZERO.

Moțiunea va trece sau nu în funcție voturile UDMR. Fără UDMR nu trece moțiunea. Dacă nu va vota, nu cred că soluția este un guvern PSD. Nu cred că a făcut schimbările necesare. Voi susține, cred că dl. Iohannis are o uriașă responsabilitate, de a numi un guvern, să ne dea asigurări credibile legat de 3 probleme: Sănătatea în pandemie, cum începem școala, cum facem alegerile, fără să pățim ca Franța, Serbia, care după alegeri au explodat. Sunt în continuare un susținător …Că suntem total nepregătiți.

Hai să vedem dincolo de vorbe, cum facem în mod concret, cum se întâmplă în secția de vot, cum e cu buletinul de vot, ce se întâmplă dacă are unul Covid. Chestiuni de organizare. A ieșit doamna ministru de la Educație, a făcut eroarea cu „pepsiglasul”, România are însă mii de școli.

„Am un singur mare reproș pentru Orban”

Cum e povestea asta cu testele? Înțeleg că în weekend nu avem coronavirus. Mi-e foarte clar, poate greșesc eu, că din punctul de vedere al măsurilor sanitare stăm foarte prost, dar condițiile sunt mai proaste. În privința începerii școlii, nu avem nimic concret. Începem școala pe 14 septembrie, apoi facem alegeri, apoi revenim cu școala.

Am un singur mare reproș: În toată această perioadă, toate deciziile luate de Orban ca premier au avut un singur criteriu: Cum e afectat PNL la alegeri? Principalul obiectiv este să nu pierdem voturi. Dacă vor câștiga alegerile parlamentare… Va fi guvern PNL.

Cred că e ceva ce ne costă pe toți foarte tare.

„Intrarea lui Băsescu în cursa pentru Capitală, o manea politică!”

Bucureștiul s-a gripat în ultimul timp. Sistemul te condamnă pentru viitor. Am pus un candidat fost manager, care să discute despre viitor. Prin intrarea dl. Băsescu va fi o manea politică. Noi avem aceleași probleme. Legate de trafic, lipsa de colaborare. Doamna Firea a avut o situație privilegiată. A avut totul de partea sa. Lucrurile se vor schimba cu siguranță. Atunci lucrurile au mers prost. Acum după alegeri, la primarii de sector, vor fi primari din partide diferite, consiliul general va fi fărâmițat în mai multe partide, iar intrarea dlui Băsescu nu ne ajută să discutăm despre București. Disputa între doamna Firea și Negoiță are legătură cu ei doi. Candidatul nostru nu va lua voturi nici de la Nicușor Dan nici de la Gabriela Firea. Dl. Băsescu va lua votanți care l-ar fi votat pe Nicușor Dan. Poate că e și ceva bun în acest rău, că se termină în politică cu Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta, la GÂNDUL LIVE.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
UIMITOR! Aceste fetițe s-au născut din aceeași mamă și în aceeași zi, dar NU SUNT...
Acest bărbat pretinde că este Iisus. Cum spune el că VA SALVA LUMEA… L-au arestat!
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
Cardul special prin care românii primesc bani de la stat. Cum poți să ți-l faci...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Țara în care firma plătește angajaților care lucrează remote toate costurile generate de telemuncă
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
ALARMANT! Au fost descoperite mai multe forme de COVID! Pericolul care ne pândește pe toți
Ce ASCUND visele şi sexualitatea reprimată
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
×
GÂNDUL LIVE 23.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEExplicație halucinantă a pedofilului din Iași care a violat în mod repetat un copil de numai șase ani. El a declarat judecătorilor că a preferat să profite de un copil decât să-și însele soția care este plecată în afara țării, la muncă. Violatorul l-a agresat sexual pe minor de mai multe ori, iar după fiecare agresiune îi oferea trei lei pentru a nu povesti nimănui ce s-a intamplat. https://www.gandul.ro/19507732Robert Negoiță și Marius Chircă, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Miercuri, 23 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide