• Publicat:
Știri

Gheorghe Dincă, pagină de „criminal în serie” pe Wikipedia. Motivul pentru care materialul a fost propus pentru ștergere

Contributorii de pe Wikipedia i-au creat o pagină lui Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 de ani care susține că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Pagina a fost propusă pentru ștergere, motivul fiind că „articolul nu este relevant pentru Wikipedia / Nu orice criminal trebuie să aibă o secțiune dedicată".

Dincă este descris drept un „criminal în serie român”.

„A ajuns in atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta.

În cursul anchetei a ieșit la iveală că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime.

Ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 19 ani”, relevă pagina de Wikipedia.

Ștergerea paginii lui Gheorghe Dincă a fost propusă în data de 30 iulie și încheierea discuției era preconizată pentru 4 august, dar termenul s-a prelungit. Aici se discută despre ștergea acestei pagini.

Au fost contributori care au propus ca informațiile despre autorul faptelor să fie inserate ca secțiune într-un articol „Uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu”, care să trateze informații din anchetă.

Inchide