Gregorian Bivolaru cere despăgubiri pentru prejudiciile din timpul regimului comunist. Ce procese mai are liderul MISA – VIDEO

Redactor:
Gabriela Stefan
Gregorian Bivolaru cere despăgubiri pentru prejudiciile din timpul regimului comunist. Ce procese mai are liderul MISA – VIDEO
Gregorian Bivolaru se află din anul 2005 în Suedia, țară unde a obținut azil politic. În acest răstimp, el are mai multe procese pe rolul instanțelor de judecată din România, în unele dintre ele fiind achitat în faza de fond.

Gregorian Bivolaru se află din anul 2005 în Suedia, țară unde aobținut azil politic. În acest răstimp, el are mai multe procese perolul instanțelor de judecată din România, în unele dintre elefiind achitat în faza de fond.

Procesul pe care l-a intentat acum statului român nu are însănici o legătură cu infracțiunile de care a fost acuzat liderul MISAde către procurori. De această dată, Gregorian Bivolaru – aflatacum în localitatea Karlskrona – a adresat o scrisoareTribunalului București prin care solicită despăgubiri de 30.000 deeuro pentru prejudiciile suferite în timpul regimului comunist.Practic, Bivolaru cere câte 10.000 de euro pentru fiecare sentințăjudecătorească pronunțată împotriva sa în timpul regimuluicomunist, mai précis în perioada 1977 – 1989. Este vorba de douădecizii de condamnare la închisoare și o decizie de internareforțată la un spital de psihiatrie.

Corespondență prietenoasă cu Mircea Eliade

Liderul MISA susține că a fost urmărit de fosta Securitate pentrucă purta corespondență cu Mircea Eliade: „În scrisorile pe care mile-a adresat, acesta se arătase foarte prietenos și chiar măinvitase la Paris pentru a mă ajuta să aprofundez domeniile careprezentau interes pentru mine și care aveau legătură cuspiritualitatea”.

Bivolaru susține că Securitatea l-a anchetat de „peste șapteori” și i s-ar fi interzis să mai corespondeze cu Mircea Eliade,care era considerat un „dușman al poporului”.

„În 1977 am fost tracasat, acuzat și, în cele din urmă,condamnat pentru deținere și răspândire de material obscen, prinsentința penală nr. 68 din 20 ianuarie 1977, pronunțată deJudecătoria Sectorului 7, la un an de închisoare, pedeapsă careînsă a fost grațiată în întregime”, susține Gregorian Bivolaru.

Acesta mai arată că cea mai gravă persecuție a început în anul1980, moment pe care îl leagă de gruparea „MeditațiaTranscendentală”. Bivolaru susține că el ar fi condus aceastămișcare după plecarea din țară a întemeietorului acesteia, cetățeanul francez de origine română Nicolae Stoian. „MeditațiaTranscendentală” ar fi devenit o grupare ilegală, iar Bivolarupentru Securitate „cel mai periculos om din România”.

Grup de telepați care să-l omoare pe Ceaușescu de ladistanță

Liderul Misa susține că a fost din nou anchetat de Securitate, timpde trei zile, și ar fi fost pus să semneze declarații în care erauconsemnate lucruri false.

„O împrejurare relevantă pentru modalitatea de operare aanchetatorilor Securității a fost cea din aprilie 1984, când, dupăce m-au arestat aceștia, au făcut eforturi imense, torturându-măzile în șir în dorința lor de a smulge de la mine o declarațieaberantă, cum că urma să alcătuiesc un grup care să acționeze de ladistanță pentru a-l omorî prin telepatie pe Ceaușescu”, aratăGregorian Bivolaru. Acesta a fost arestat dar a evadat, fiind dinnou prins și acuzat de difuzare ilegală a unor publicații cucaracter mistic, exercitarea fără drept a profesiei de instructoryoga și răspândire de material obscen. Pentru aceste infracțiuni aintervenit însă amnistia, printr-un decret dat de Ceaușescu.Ulterior, a fost condamnat în 1984 la 18 luni de închisoare pentruevadare.

Bivolaru mai susține că în 1989 a fost anunțat că are”discernământul pierdut”, și a fost internat la Spitalul depsihiatrie de la Poiana Mare.

„Guru” Gregorian Bivolaru este judecat într-un dosar în careeste acuzat de trafic de persoane precum și de alte șapteinfracțiuni. Dosarul se judecă la Tribunalul Cluj. În acest dosar,Gregorian Bivolaru și alți douăzeci de membri din conducerea MISAau fost trimiși în judecată de DIICOT în iunie 2007. Procesul afost de asemenea strămutat de la Tribunalul București. Cei de laMISA sunt acuzați de trafic de persoane, infracțiuni la legeadreptului de autor prin „practicarea” videochaturilor, ultrajcontra bunelor moravuri în spectacolele grupării și exprimare demesaje antisemite.

Inchide