GREȘEALA MAJORĂ pe care o faci când te protejezi de coronavirus. Dr. Streinu-Cercel a arătat care e GESTUL fatidic

Redactor:
Gândul
GREȘEALA MAJORĂ pe care o faci când te protejezi de coronavirus. Dr. Streinu-Cercel a arătat care e GESTUL fatidic
Adrian Streinu-Cercel: Există riscul ca Iohannis să apese din nou "butonul de urgență"

Greșeala majoră pe care o facem atunci când vrem să ne protejăm de coronavirus a fost exemplificatî de dr. Adrian Streinu-Cercel în întâlnirea cu primarul Gabriela Firea și primarul sectorului 1, Daniel Tudorache.

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, dr. Streinu-Cercel a arătat care e gestul care ne îmbolnăvește fără să ne dăm seama. Este vorba de ducerea telefonului mobil la gură, în mod instinctiv, în condițiile în care suntem atenți în rest să nu ducem mâna spre față.

Unde e curățenie nu e virus. Virusul stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Acolo unde punem mâna este și virusul. De-acolo îl luăm și-l ducem cu telefoanele mobile pe față și apoi îl tragem de pe față și-l ducem în dreptul nasului„, a spus medicul epidemiolog care a și exemplificat cu un gest elocvent această greșeală (vezi video mai jos, min. 5,43).

Primăriile trebuie să spele de dimineața până seara șoselele, clanțele și gardurile cu apă hiper-clorizată, a mai spus dr. Streinu-Cercel.

„Clorul este cel care inactivează acest virus Avem stații de apă de unde putem să luăm apa și să spălăm tot”, a precizat medicul. Acesta a spus că peste o săptămână vom vorbi în România de transmitere comunitară și „alta va fi situația”.

Profesorul Adrian Streinu Cercel a declarat joi, într-o intervenție live pe Facebook, că deocamdată ne aflăm în faza de transmitere local- comunitară a coronavirusului.

„Deocamdată vorbim de o transmitere local – comunitară. Peste o săptămână vorbim de transmitere comunitară și lucrurile se vor schimba radical”, a declarat profesorul Streinu Cercel.

Adrian Streinu-Cercel, declarații despre criza coronavirusului https://www.gandul.ro/19410715

Publicată de Gandul pe Joi, 26 martie 2020

Inchide