Guvernul mărește impozitul pe clădiri. Oprea șapte case: „Plătesc cu mare bucurie”. Prigoană (PDL): „Dar dacă Guvernul cade?!”

Guvernul mărește impozitul pe clădiri. Oprea șapte case: „Plătesc cu mare bucurie”. Prigoană (PDL): „Dar dacă Guvernul cade?!”
Deputatul democrat-liberal, Silviu Prigoană, nu crede până n-o vede în Monitorul Oficial: "Chestii d-astea de principiu mai cunosc eu. Acum câțiva ani discutam de majorarea TVA-ului și nu s-a mai majorat nimic".

Apartamentele, spune Negoiță, sunt în proprietatea sa, dacă vafi nevoit să plătească impozit majorat, nu va suferi foarte tare.”Ok, și?! Asta e. Toată legislația asta mă lasă rece. Iar dacă măîntrebați pe mine, eu vă spun că mi se pare o măsură corectă. Cineîși permite mai mult de o casă, ar trebui să plătească și de zeceori mai mult decât cei cu o singură proprietate”, a conchisdeputatul social-democrat.

Gabriel Oprea: „E nevoie să crească impozitarea ca sădepășim criza”

Un impozit mărit pe locuințe nu-l sperie nici pe ministrulApărării, Gabriel Oprea, cel care se află în fruntea topuluimembrilor Cabinetului cu cele mai multe imobile. Potrivitdeclarației de avere de pe site-ul Guvernului, președinteleexecutiv al UNPR are 7 apartamente și case de locuit: 3 case șidouă apartamente în București și alte două apartamente în Predeal,respectiv Mangalia. „Am fost printre primii demnitari care, cânderam prefectul Capitalei și legea nu cerea, mi-am depus declarațiade avere pe Mediafax (agenția de presă – n.r.). Pe de altă parte,când vorbești de interes național, vorbești peste interesulpersonal, de grup sau de partid. E nevoie să crească impozitarea casă putem depăși această situație de criză. Plătesc cu mare bucurieorice impozit care ne face să depășim această situație de criză.Așa este normal și corect”, a declarat, pentru Gândul, GabrielOprea. „Este important pentru toți oamenii care și-au făcut oafacere să contribuie într-un efort solidar și care se descurcămult mai bine decât alții care au mari probleme financiare. Deaceea, trebuie să ne unim cu toții. V-aș da un exemplu. Cei dinAfrica din Sud, pe timpul crizei, își vindeau aurul ca să participela un efort solidar. Nu știu dacă vom ajunge acolo, dar un efortminim – să fim solidari și să facem orice ca să depășim aceastăsituație grea în care se află lumea în general și România acum -trebuie să facem, iar eu îl fac cu mare plăcere”, ne-a mai spusministrul Apărării.

Dan Morega: „Pe mine mă afectează aceastăcreștere”

Liberalul Dan Morega susține că, pentru el, situația esteinacceptabilă. „Mă afectează creșterea impozitelor pentru că eu nuam firme. Trebuie să plătesc 2.000 lei și îi voi da în tranșepentru că nu am cum să-i dau pe toți o dată”, ne-a spus deputatulPNL, proprietar al unei case de locuit la Baia de Aramă și al uneicase de vacanță la Orșova. Despre aceasta din urmă, Morega a ținutsă menționeze că este, mai degrabă, o cabană: „E o cabană. Are douăcamere. E din scândură și este izolată cu material de izolație de 5centimetri”.

Deputatul democrat-liberal, Silviu Prigoană, nu crede până n-ovede în Monitorul Oficial: „Chestii d-astea de principiu mai cunosceu. Acum câțiva ani discutam de majorarea TVA-ului și nu s-a maimajorat nimic”.

rigoană a oferit, în schimb, un „studiu de caz”. Un fel dewishful thinking: „Guvernul își asumă responsabilitatea pe niștemăsuri. Guvernul cade, că au mai căzut guverne în România. Astaînseamnă că nu se aplică măsurile. Corect? Păi și atunci de cesă-mi dau eu cu presupusul pe ceva ce nu se va întâmplaniciodată?… Iar un alt guvern va veni cu un alt plan de măsuri”,a mai spus Prigoană pentru Gândul.

Dincolo de această ipoteză, Silviu Prigoană consideră că, înRomânia, impozitele „sunt o glumă”. „Eu nu cred că pe un proprietarde zece case îl deranjează că de la a patra plătește 200 la sută.Asta nu este o majorare serioasă”, mai spune deputatul PD-L. La felca și fiul său, Silviu Prigoană este adeptul „fiscalitățiiamericane”. „În SUA, impozitul este a patra parte din salariu, iarchiria, a treia parte. Iar americanul trebuie să se hotărască dacăvrea să fie proprietar sau chiriaș, în aceste condiții”.

Miron Mitrea: „E puțin cam mare, dar sunt deacord”

Nici senatorul PSD, Miron Mitrea, nu este foarte în temă cuideea Guvernului, dar „dacă se pune problema unui impozitdiferențiat, eu sunt de acord cu el”, spune acesta. Deși o creșterecu 200 la sută i se pare „puțin cam mare”. „Poate că nu este binesă-i descurajăm pe cei care au bani să cumpere mai multe clădiri.Oricum, un impozit diferențiat mi se pare corect”. Deși are douăproprietăți, Mitrea nu va simți direct această majorare. „Eu am o adoua casă, destul de mică, în Austria, dar nici acolo nu mi seaplică un impozit prea mare”.

Deputatul PSD, Robert Negoiță, spune că nu-l intereseazăaspectul, pentru că nu se mai ocupă de mult de tranzacțiiimobiliare. „Eu, ca să fiu sincer, n-am case de vacanță și locuiescîntr-un apartament care nici măcar nu este al meu”. Problema saeste însă una foarte serioasă. „Este adevărat că am construitapartamente pe care le revindeam, dar pentru că mi-au pus sechestrupe ele n-am putut să mai vând”. (Citește mai departe înpagina următoare)

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Fostul iubit al Anei Mocanu nu se lasă! Bărbatul a făcut noi declarații despre separarea...
Inchide