• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Hoții de fier vechi au atacat epava de la Costinești. Patru bărbați au improvizat bărci din anvelope de tractor și au transportat 350 de kg de fier la mal

Hoții de fier vechi au atacat epava de la Costinești. Patru bărbați au improvizat bărci din anvelope de tractor și au transportat 350 de kg de fier la mal
Patru bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de jandarmii constănțeni la scurt timp după ce furaseră aproape o jumătate de tonă de fier vechi dezmembrat de pe epava de la Costinești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Patru bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinșide jandarmii constănțeni la scurt timp după ce furaseră aproape ojumătate de tonă de fier vechi dezmembrat de pe epava de laCostinești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis”Constanța, marți, cei patru bărbați, trei din județul Constanța șiunul din Dâmbovița, cu vârste cuprinse între 23 de ani și 51 deani, au improvizat bărci din anvelope de tractor, cu ajutorulcărora au transportat la mal bucațile de metal desprinse din corpulnavei.

Ajunși la mal, ei au fost prinși de către jandarmi, după cereușiseră să fure din epavă aproximativ 350 de kilograme de fier.Pe numele lor a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furtcalificat.

Nava are peste 131 de metri lungime, peste 17 metri lățime și pestepatru metri lățime. Numele acesteia, înca vizibil, „Evanghelia”este al patrulea pe care nava l-a purtat.

Vasul a făcut parte dintr-o serie de nave (Empire) care au servitguvernul britanic.

Nava „Evanghelia” a eșuat la 15 octombrie 1968, iar din cauzacosturilor prea mari de recuperare a fost abandonată. Epava aintrat în patrimoniul statului român și a devenit simbolulstațiunii Costinești.

Cătălin Legănel, [email protected]

Inchide