Ialomițianu pleacă în paradisul fiscal după banii benzinarilor. PETROLIȘTII, CĂTRE ROMÂNI: „DE CE NU BOICOTAȚI ȘI CARTOFII?”

Ialomițianu pleacă în paradisul fiscal după banii benzinarilor. PETROLIȘTII, CĂTRE ROMÂNI: „DE CE NU BOICOTAȚI ȘI CARTOFII?
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 19:53

Ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, susține căFiscul trebuie să deruleze acțiunile curente de verificare acompaniilor petroliere, pentru a stabili dacă nu cumva acestea își”ascund” o parte din profituri în paradisurile fiscale.„ANAF desfășoară acțiuni de control, să vedem dacă s-aîncălcat legislația fiscală, dacă se transferă profit în mod ilegalîn alte zone”, a declarat ministrul la postul public deradio.

Ialomițianu a precizat că există semnale că unele companii nurespectă legea în ceea ce privește transferul de profit.
Prinși între miile de români care boicotează vânzările decarburanți alimentând „cu picătura” și plătind cu monede și întreacțiunile de control anunțate de către stat, prin Fisc și prinConsiliul Concurenței, petroliștii recunosc că suntîngrijorați.

În ceea ce privește boicotarea, ca mijloc al clienților de a-șiarăta nemulțumirea față de creșterea prețului carburanților, eisusțin că această metodă ar putea fi aplicată la o gamă aproapenesfârșită de produse din România, un exemplu fiind cartofii.
„Pe noi ne îngrijorează aceste lucruri (boicotarea vânzăriide carburant de către unii clienți, n.r.). Pe de altă parte, noi amavut duminica asta vânzări mai bune decât în duminica precedentă.Noi înțelegem consumatorii. Însă ei sunt prada actualului contextmacro-economic. Dacă este vorba despre boicotarea produselor cares-au scumpit mult în ultimul an, de ce să nu boicoteze cartofii?Miemi-e rușine să recunosc, dar ieri (duminică, n.r.) am cumpăratcartofi franțuzești, pentru că erau mai ieftini”, adeclarat pentru gândul ConstantinTampiza, reprezentantul președintelui LukOil Moscova înRomânia.

El a precizat că, în ceea ce privește controalele anunțate destat, este evident vorba despre presiune. „Să controleze și, dacăgăsesc ceva, să o dovedească. Noi (LukOil, n.r.) nu avem niciogrijă în acest sens… poate la alții”, a continuat Tampiza.

Carburanții s-au scumpit cu 15% anultrecut

În 2010 cartofii s-au scumpit cu peste 45%, tutunul cu peste 26%iar legumele și conservele de legume cu peste 22%, conformInstitutului Național de Statistică (INS). Carburanții s-auscumpit, în medie, cu 15% anul trecut.
Prin majorarea accizelor dar și a TVA, statul a avut doar decâștigat anul trecut. În 2010 statul a încasat cel puțin 3,5miliarde de euro din vânzarea de carburanți conform calculelorgândul.

Calculele s-au bazat pe un preț mediu anual de 4,4 lei pe litruatât la benzină, cât și la motorină, ținând cont că piațacarburanților a fost de circa 5,5 milioane de tone anul trecut (înscădere cu 10% față de 2009) și că o tonă de benzină echivalează cu1.325 litri, în timp ce una de motorină cu 1.190 de litri.

Practic, anul trecut, aproape 10% din veniturile totale alestatului au provenit din vânzarea de carburanți, atât prinîncasarea accizelor aferente, a TVA, cât și a taxei de drum.

VEZIAICI CÂT TE COSTĂ SĂ ÎȚI ȚII BANII ÎNTR-UNOFFSHORE

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Fiica lui Ion Țiriac, imagini în costume de baie minuscule!
Macron l-ar fi numit "clovn" pe Boris Johnson în discuţiile cu apropriaţii: "Este trist să...
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
INTERVIU cu DEPUTATUL PSD, Lucian LUNGOCI
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
BOMBĂ TOTALĂ de la Alexandru Rafila! Ar trebui SĂ NU MAI VORBIM de certificatul verde
Klaus Iohannis a semnat joi. Este documentul care vizeaza toți șoferii
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...