Ialomițianu pleacă în paradisul fiscal după banii benzinarilor. PETROLIȘTII, CĂTRE ROMÂNI: „DE CE NU BOICOTAȚI ȘI CARTOFII?”

Ialomițianu pleacă în paradisul fiscal după banii benzinarilor. PETROLIȘTII, CĂTRE ROMÂNI: „DE CE NU BOICOTAȚI ȘI CARTOFII?
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 23/04/2012, 19:53

Ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, susține căFiscul trebuie să deruleze acțiunile curente de verificare acompaniilor petroliere, pentru a stabili dacă nu cumva acestea își”ascund” o parte din profituri în paradisurile fiscale.„ANAF desfășoară acțiuni de control, să vedem dacă s-aîncălcat legislația fiscală, dacă se transferă profit în mod ilegalîn alte zone”, a declarat ministrul la postul public deradio.

Ialomițianu a precizat că există semnale că unele companii nurespectă legea în ceea ce privește transferul de profit.
Prinși între miile de români care boicotează vânzările decarburanți alimentând „cu picătura” și plătind cu monede și întreacțiunile de control anunțate de către stat, prin Fisc și prinConsiliul Concurenței, petroliștii recunosc că suntîngrijorați.

În ceea ce privește boicotarea, ca mijloc al clienților de a-șiarăta nemulțumirea față de creșterea prețului carburanților, eisusțin că această metodă ar putea fi aplicată la o gamă aproapenesfârșită de produse din România, un exemplu fiind cartofii.
„Pe noi ne îngrijorează aceste lucruri (boicotarea vânzăriide carburant de către unii clienți, n.r.). Pe de altă parte, noi amavut duminica asta vânzări mai bune decât în duminica precedentă.Noi înțelegem consumatorii. Însă ei sunt prada actualului contextmacro-economic. Dacă este vorba despre boicotarea produselor cares-au scumpit mult în ultimul an, de ce să nu boicoteze cartofii?Miemi-e rușine să recunosc, dar ieri (duminică, n.r.) am cumpăratcartofi franțuzești, pentru că erau mai ieftini”, adeclarat pentru gândul ConstantinTampiza, reprezentantul președintelui LukOil Moscova înRomânia.

El a precizat că, în ceea ce privește controalele anunțate destat, este evident vorba despre presiune. „Să controleze și, dacăgăsesc ceva, să o dovedească. Noi (LukOil, n.r.) nu avem niciogrijă în acest sens… poate la alții”, a continuat Tampiza.

Carburanții s-au scumpit cu 15% anultrecut

În 2010 cartofii s-au scumpit cu peste 45%, tutunul cu peste 26%iar legumele și conservele de legume cu peste 22%, conformInstitutului Național de Statistică (INS). Carburanții s-auscumpit, în medie, cu 15% anul trecut.
Prin majorarea accizelor dar și a TVA, statul a avut doar decâștigat anul trecut. În 2010 statul a încasat cel puțin 3,5miliarde de euro din vânzarea de carburanți conform calculelorgândul.

Calculele s-au bazat pe un preț mediu anual de 4,4 lei pe litruatât la benzină, cât și la motorină, ținând cont că piațacarburanților a fost de circa 5,5 milioane de tone anul trecut (înscădere cu 10% față de 2009) și că o tonă de benzină echivalează cu1.325 litri, în timp ce una de motorină cu 1.190 de litri.

Practic, anul trecut, aproape 10% din veniturile totale alestatului au provenit din vânzarea de carburanți, atât prinîncasarea accizelor aferente, a TVA, cât și a taxei de drum.

VEZIAICI CÂT TE COSTĂ SĂ ÎȚI ȚII BANII ÎNTR-UNOFFSHORE

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 12!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Fenomenul care nu mai poate fi oprit. Sute de mii de nemți părăsesc Biserica din...
Bill Gates a dat lovitura vieții. Totul s-a „copt” în plină pandemie. Toată planeta vuiește
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...