IARNĂ ÎN ROMÂNIA. Emil Boc: Situația privind livrarea gazelor e sub control, nu există riscul ca populația să fie afectată

Redactor:
Alina Novaceanu
IARNĂ ÎN ROMÂNIA. Emil Boc: Situația privind livrarea gazelor e sub control, nu există riscul ca populația să fie afectată
Premierul Emil Boc a declarat, marți, că în ceea ce privește livrarea gazelor naturale situația este sub control și că nu există riscul ca populația să fie afectată în perioada următoare.

Premierul Emil Boc a declarat, marți, că în ceea ce privește livrarea gazelor naturale situația este sub control și că nu există riscul ca populația să fie afectată în perioada următoare.

„În privința livrării gazelor, situația este sub control și nu există risc ca populația să fie afectată în perioada următoare”, a spus Boc.

El a adăugat că au fost câteva probleme tehnice la Râmnicu Vâlcea, dar nu legate de lipsa gazelor, și că situația este sub control.

Sâmbătă seară, premierul Emil Boc declara, la finalul Comandamentului de urgență întrunit la MAI în contextul avertizării meteorologice de ger, că astăzi și mâine (n.r. – sâmbătă și duminică) nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze, indiferent de cât de scăzute vor fi temperaturile de afară și că situația este sub control.

„În cadrul comandamentului, am discutat și situația în ceea ce privește rezervele de gaze și energia termică și apă caldă pentru populație. Astăzi și mâine (n.r. – sâmbătă și duminică ) situația este sub control și urmează să verific pentru ca și în zilele următoare să nu fie probleme. Am discutat cu reprezentanții Ministerului Economiei și cu cei ai Transgaz și am demarat procedurile pentru ca, indiferent de temperaturile de afară, în zilele următoare să nu existe probleme în alimetarea cu gaze. Presiunea la gaze astăzi este în regulă și nu avem probleme, indiferent de temperaturile de afară”, declara premierul Emil Boc sâmbătă seară.

Totodată, Boc a cerut aplicarea procedurilor specifice alimentării cu energie termică a populației.

„Avem un comandament la nivelul Ministerului Economiei, coordonat de secretarul de stat Stafie (secretarul de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie – n.r.), ce are obligația de a coordona toate structurile de gaz din România încât să nu existe riscuri ca oamenii să rămână fără alimentare cu gaze în această perioadă de ger. Se aplică și aici procedurile specifice”, mai spunea Emil Boc.

În privința costurilor mai ridicate pe care va trebui să le suporte populația în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, premierul Boc afirma că vor fi aplicate în continuate compensări pentru cei defavorizați, conform reglementărilor legale în vigoare.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei Claudiu Stafie, consumul de gaze naturale în România a atins un record istoric, situație care a dus la majorarea importurilor de gaze, dar deocamdată nu se impune declanșarea situației de urgență.

„Pentru București, la fel ca pentru întreg sistemul național, este un consum istoric de gaze. Orice am face, nu putem extrage mai mult din depozite, iar tot consumul suplimentar de gaze din aceste zile a fost asigurat din importuri. Nu este cazul pentru declanșarea situației de urgență. În următoarele zile vom vedea”, a afirmat Stafie.

Stafie a declarat, marți, într-o conferință de presă, că au fost unele întreruperi accidentale în alimentarea cu gaze la unii consumatori, dar autoritățile fac tot posibilul să țină situația sub control.

Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de ger, valabilă până vineri, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureș și Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, în general, între minus 27 și minus 17 grade.

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Mike Tyson, dezvăluiri uluitoare! Ce-și scria din pușcărie cu gemenii crimei din Anglia, condamnați pe...
Fără produse din Spania pentru români! Motivul neaşteptat pentru care se întâmplă asta
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Diana Șoșoacă rupe tăcerea! De ce nu se vaccinează, de fapt. Răsturnare de situație!
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul nevăzut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
×
Inchide