Iliescu: „Moartea lui Adrian Păunescu ar fi trebuit să însemne sfârșitul controversei create în jurul personalității sale. Cornea – un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată”

Iliescu:  Moartea lui Adrian Păunescu ar fi trebuit să însemne sfârșitul controversei create în jurul personalității sale. Cornea - un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 00:26

Ion Iliescu critică dur TVR pentru emisiunea de duminică în carea fost invitat publicistul Andrei Cornea, despre care spune că este”un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată”, care a repetataprecieri din raportul Tismăneanu, „un exemplar de specimenretrovertit într-un veritabil neo-stalinism”.

Iliescu scrie, într-un răspuns la un comentariu pe blogul său,că are dreptate cine susține că „moartea lui Adrian Păunescu ar fitrebuit să însemne sfârșitul controversei create în jurulpersonalității sale”.

„Asta este valabil pentru oamenii de bun simț. Numai că viața neoferă și altfel de specimene – înveninate de ură, pe care nu și-opot înăbuși nici în asemenea momente. Cel mai dezgustător exemplul-a oferit Televiziunea Națională, care nu numai că nu s-aînvrednicit să relateze ceva despre ceremoniile de la CasaScriitorilor, Ateneul Român, Biserica Boteanu sau Cimitirul Bellu -dar și-a permis, exact în timpul acestor ceremonii, duminică laprânz, să găzduiască un dialog cu Andrei Cornea – un infatuat,exemplu de răutate încrâncenată, care s-a limitat să repeteaprecierile demne de alte timpuri din raportul redactat deTismăneanu (un exemplar de specimen retrovertit într-un veritabilneo-stalinism, pentru că asta sunt așa-zișii «anticomuniști»post-factum)”, susține fostul șef al statului.

Președintele de onoare al PSD mai scrie că afluxul de oameni lacatafalcul lui Adrian Păunescu și la înmormântarea sa a fost „overitabilă palmă pe obrazul acestor «intransigenți»”.

Președintele PSD, Victor Ponta, a acuzat, luni, după ședințaBPN, conducerea TVR că a denigrat memoria lui Adrian Păunescu și aspus că senatorii social-democrați vor solicita audiereapreședintelui societății publice de televiziune.

„Dacă la moțiunea de cenzură numai discursurileprimului-ministru și celor de la putere au fost date, probabil căTVR nu consideră important și nici democratic să transmită pozițiapartidelor care nu sunt la putere, a PSD și a PNL, faptul că ieri(duminică, n.r.) TVR nu numai că nu a transmis momentulînmormântării lui Adrian Păunescu, ci dimpotrivă, a aranjat în modevident o emisiune de denigrare a memoriei acestuia, este un act deslugărnicie politică și un act antiromânesc, care, din punctulnostru de vedere, trebuie să nu treacă fără a fi sancționat”, aafirmat Ponta.

El a precizat că, în timpul înmormântării poetului AdrianPăunescu, TVR a difuzat emisiunea „Ultima ediție”, la care a fostinvitat publicistul Andrei Cornea și care l-a criticat vehement pePăunescu.

Inamicul publicnumărul 1, Andrei Cornea, pentru Gândul: „Păunescu și-a iubit țara,dar nu a fost patriot. A susținut un dictator crâncen și a spălatpe creier o generație”

Care este poziția TVR

În replică, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX,Societatea Română de Televiziune (SRTv) menționează că disparițiapoetului Adrian Păunescu a fost reflectată pe posturileTeleviziunii Publice vineri și sâmbătă, în mai multe emisiuni șiprin intermediul mai multor filme.

Referitor la declarațiile publicistului Andrei Cornea dinemisiunea „Ultima oră”, TVR spune că, „în calitate de TeleviziunePublică”, are în cadrul emisiunilor invitați din diferite sectoarede activitate și cu puncte de vedere diferite, „încurajând astfelpluralismul de idei”. „TVR nu poate interveni asupra libertății deexprimare a invitaților din cadrul emisiunilor”, explicăteleviziunea publică.

Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, duminicădupă amiază, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu dinCapitală, în prezența a mii de oameni, înainte de slujba deînmormântare mai multe personalități susținând discursuri în careau evocat personalitatea poetului.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viață vineri dimineață, lavârsta de 67 de ani, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală,unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renaleși hepatice.

Departamentul Politic, [email protected]


Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...