• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

În țara manelelor, s-a inventat șpaga pe rock. Câți bani a dat trupa AC/DC ca să plece din România

În țara manelelor, s-a inventat  șpaga pe rock. Câți bani a dat trupa  AC/DC ca să plece din România
La scurt timp după ce a susținut concertul din 16 mai de la București, în fața unui public record, de peste 60.000 de persoane, trupa AC/DC s-a trezit, timp de câteva ore, în imposibilitatea de a ieși din țară prin vama Nădlac

La scurt timp după ce a susținut concertul din 16 mai de laBucurești, în fața unui public record de peste 60.000 de persoane,trupa AC/DC s-a trezit, timp de câteva ore, în imposibilitatea de aieși din țară prin vama Nădlac.

Cele câteva zeci de camioane ale trupei nu au fost oprite defanii români care și-au dorit un bis, ci de oficialii români de laDrumuri și Poduri care le-au prezentat un cover după piesa”Moneytalks” („Banii Vorbesc”) adică le-au cerut șpagă 1.500 deeuro pentru a-i lăsa să plece din România.

Li s-au cerut roviniete valabile pentru perioada șederiiîn România

Negocierea a fost dură, ajungându-se în final la o sumăestimativă de 50 de euro pentru fiecare dintre cele 30 de mașinicare alcătuiau caravana AC/DC.

„Este o plângere făcută de echipa care a transportatechipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marți,n.r.). Reprezentanții AC/DC susțin că au fost opriți la graniță șili s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele șirovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români arfi cerut atunci roviniete valabile și în perioada șederii lor înRomânia, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dusdeoparte și au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 demașini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-aajuns la suma de 50 de euro pe mașină. Oficialii AC/DC nu au primitîn schimb niciun document, nimic”, a declarat pentru Gândul DorinaTiron, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi șiDrumuri Naționale din România (CNADNR).

Ea a precizat că azi dimineață urmau să zboare de la Bucureștila Arad oficiali ai CNADNR pentru a ancheta plângerea. Conformlegii, oficialii CNADNR pot verifica în orice moment existențarovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu potcere prezentarea rovinietelor valabile în perioadeleprecedente.

„Credeți că eu mă bucur? Că nu mi-erușine?”

În cazul în care se va dovedi că plângerea este întemeiată,Tiron spune că nu va avea nici cea mai mică reținere în a ledesface contractul de muncă oficialilor CNADNR implicați în acestscandal.

„Credeți că eu mă bucur? Că nu mi-e rușine? Credeți că eu i-ampus să facă asta? Facem ancheta și luăm măsurile care trebuiescluate.

Trebuie să vedem cine era de serviciu atunci… Cert este căceva s-a întâmplat totuși acolo. Chiar dacă ei nu vor recunoaște,avem cum să aflăm ce s-a întâmplat, pentru că ei sunt obligați săînregistreze toate mașinile care trec granița”, explică directorulgeneral al CNADNR. Ea a ținut să sublinieze că, deși anunțul a fostfăcut „de la centru”, „există o regională, cu directori șiinspectori care ar trebui să aibă grijă ca astfel de incidente sănu aibă loc și care trebuie să ia măsuri”.

Concertul anului în România

Pe 16 mai s-au adunat în Piața Constituției peste 60.000 de faniai trupei, majoritatea români dar și străini veniți în Româniaspecial pentru acest eveniment.

Supravegherea a fost asigurată de 1.000 de membri ai forțelor desecuritate. La producția spectacolului au lucrat 400 de persoane,fiind nevoie de cinci zile doar pentru a monta scena de 66 de metrilățime, 22 de metri adâncime și 24 de metri înălțime.

Anul trecut, fanii români ai trupei au fost dezamăgiți după ceanunțul unei firme israeliene abia înființate, referitor la sosireatrupei la București, s-a dovedit a fi fals.

Mii de doritori au cumpărat bilete la concertul fictiv însăînșelătoria a fost depistată rapid astfel că israelienii nu aureușit să scoată din țară decât câteva mii de euro. În final,contravaloarea biletelor cumpărate a fost restituită.

Citește și:

Presainternațională, despre incidentul caravanei AC/DC din vama Nădlac:AC/DC a găsit „Autostrada spre iad” înRomânia

Inchide