În vârstă de doar 3 ani, Alex are nevoie de cel mai scump tratament din lume: ”A fi luptător nu se rezumă doar la o competiție sportivă, iar noi am învățat să luptăm pentru viață!”

În vârstă de doar 3 ani, Alex are nevoie de cel mai scump tratament din lume: ”A fi luptător nu se rezumă doar la o competiție sportivă, iar noi am învățat să luptăm pentru viață!”
În vârstă de doar 3 ani, Alex are nevoie de cel mai scump tratament din lume: ”A fi luptător nu se rezumă doar la o competiție sportivă, iar noi am învățat să luptăm pentru viață!”

Un băiețel în vârstă de doar trei ani, Alex, diagnosticat cu Amiotrofie Musculară Spinală tip 1, o boală genetică rară și fatală, are nevoie urgentă de ajutor, însă tratamentul este unul costisitor – 2.1 milioane de dolari. 

Andrei Padina, tatăl său – fost sportiv de performanță și campion național la Jiu Jitsu, a povestit în mediul online toată drama prin care trece familia. Și-ar fi dorit să continue viața sportivă și să aibă o viață frumoasă alături de Gabriela, soția sa, numai că venirea pe lume a ”micuțului luptător Alex” a însemnat și un diagnostic crunt fixat de medici.

”Eu sunt Andrei, tatăl lui Alex, micuțul meu luptător. Astăzi îmi deschid inima în fața voastră, a lumii întregi, pentru a povesti despre lupta noastră de zi cu zi împotriva diagnosticului crunt pe care băiețelul meu l-a primit: Amiotrofie Musculară Spinală tip 1, o boală genetică rară și fatală. Am fost sportiv de performanță, am participat la nenumărate competiții și turnee, am fost campion național la jiujitsu și simțeam acela era de abia începutul. O cunoscusem pe Gabriela, sufletul meu pereche, și ne doream fim o familie și avem mulți copii, pe care îi creștem frumos. Țin minte atât de bine momentul când am aflat vom avea un băiețel”, a scris, în mediul online, tatăl lui Alex.

”Eram pe scaun lângă medicul care realiza ecografia și mi-au dat lacrimile de bucurie. Îmi imaginam cum ne vom juca și cum îl voi învăța tot ce știu. În ziua aceea, când am aflat diagnosticul, am simțit cum totul se năruie și eram pe punctul de a leșina în cabinetul medicului”

Andrei Padina, tatăl lui Alex, fost campion național la Jiu Jitsu

”Am lăsat tot în urmă, fără ezităm, atât familie, prieteni, cât și cariera mea de sportiv de performanță”

Tatăl lui Alex scrie pe pagina de socializare că atât el, cât și soția sa, au încercat din răsputeri să găsească orice soluție medicală care l-ar putea salva pe micuț, hotărându-se să plece în Italia și lăsând în urmă familia, prietenii și cariera sportivă.

Șansa lui Alex înseamnă terapia genică ZOLGENSMA, numai că un astfel de tratament foarte scump, costând nu mai puțin de 2,1 milioane de dolari.

”A fost o traumă adâncă, care răscolește și astăzi. Am căutat imediat orice soluție medicală care ne-ar salva copilul și, aflând în România nu există nicio speranță ca el trăiască, am plecat în Italia. Am lăsat tot în urmă, fără ezităm, atât familie, prieteni, cât și cariera mea de sportiv de performanță. Poate nu voi mai putea ajunge niciodată unde am fost din punct de vedere al carierei sportive, dar nu regret nicio clipă. Adevăratul luptător este Alex, care se luptă zilnic pentru fiecare mișcare, pentru a respira, pentru a înghiți. Misiunea mea de antrenor al lui Alex nu se va sfârși niciodată, pentru a fi luptător nu se rezumă doar la o competiție sportivă, iar acum noi am învățat luptăm pentru viață”, mai scrie fostul sportiv de performanță.

”Vă rog, fiți alături de noi în cea mai grea luptă: îi dăm o șansă la viață lui Alex! Din păcate, acum nu putem reuși singuri. Șansa lui este un tratament care costă 2.1 milioane de dolari. Avem mare nevoie de ajutorul vostru. Spuneți prietenilor despre lupta lui Alex, ajutați-ne ajungem la cât mai multă lume pentru a mari șansele lui de a primi terapia genică ZOLGENSMA”

Unde pot fi făcute donațiile

ING
  • RON – RO72INGB0000999910783881
Raiffeisen Bank
  • RON – RO06RZBR 0000 0600 2133 2622
Banca Transilvania
  • RON – RO58BTRLRONCRT0289776801
  • EUR – RO08BTRLEURCRT0289776801
  • GBP – RO63BTRLGBPCRT0289776801
  • USD – RO12BTRLUSDCRT0289776801
  • SWIFT:BTRLRO22
Titular conturi: Radu Lucia Gabriela
BT PAY: 0721577029
ASOCIATIA FAMILIA SMA – RO47BTRLRONCRT0502746901
REVOLUT: 0721577029
  • Iban: LT28 3250 0686 4895 8487
  • BIC: REVOLT21
Titular: Andrei Constantin Padina
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun