Inamicul public numărul 1, Andrei Cornea, pentru Gândul: „Păunescu și-a iubit țara, dar nu a fost patriot. A susținut un dictator crâncen și a spălat pe creier o generație”

Redactor:
Raluca Ion
Inamicul public numărul 1, Andrei Cornea, pentru Gândul: „Păunescu și-a iubit țara, dar nu a fost patriot. A susținut un dictator crâncen și a spălat pe creier o generație”
"Eu știu că se spune despre morți numai de bine. Dar așa cum politicienii și persoanele publice nu au dreptul la intimidate, nu au dreptul nici la intimitatea morții".

„Eu știu că se spune despre morți numai de bine. Dar așacum politicienii și persoanele publice nu au dreptul la intimitate,nu au dreptul nici la intimitatea morții”. Andrei Cornea aexplicat, luni, pentru gândul, de ce și-apermis să nu-l „iubească” pe Adrian Păunescu în ziua când uneleposturi de televiziune îl plângeau pe poet și-i aruncau flori dinelicopter: „Două zile și jumătate m-am sufocat, pe televiziuni eraunumai elogii la adresa lui Adrian Păunescu”.

În emisiunea difuzată duminică la postul public de televiziune,filozoful Andrei Cornea l-a criticat pe Adrian Păunescu, desprecare a spus că a fost „un poet mediocru” și„un geniu de manipulator de mase” care a”instituit cultul conducătorului”.

În scurt timp, Cornea a devenit inamicul public numărul 1, fiindatacat virulent atât de persoanele publice, cât și de fanii de rândai poetului. Cel mai dur s-a dovedit președintele PSD, VictorPonta, care a spus că senatorii partidului pe care îl conduce vorcere audierea conducerii TVR.

• Ponta acuză postul public de televiziune că „nu a transmismomentul înmormântării lui Adrian Păunescu”, că „a aranjat oemisiune de denigrare a memoriei acestuia” și că a dat dovadă de oatitudine „profund nedemocratică și antiromânească”. „Dacă lamoțiunea de cenzură numai discursurile primului-ministru și celorde la putere au fost date, probabil că TVR nu consideră importantși nici democratic să transmită poziția partidelor care nu sunt laputere, a PSD și a PNL, faptul că ieri (duminică – n.r.)TVR nu numai că nu a transmis momentul înmormântării luiAdrian Păunescu, ci dimpotrivă, a aranjat în mod evident o emisiunede denigrare a memoriei acestuia, este un act de slugărniciepolitică și un act antiromânesc, care din punctul nostru de vederetrebuie să nu treacă fără a fi sancționat”, a declarat,luni, Ponta, citat de Mediafax.

Andrei Cornea: „Am spus aceste lucruri pentru că nu lespunea nimeni”

Pe Ponta l-a supărat faptul că Andrei Cornea l-a criticat duminicăpe Adrian Păunescu, filosoful a spunând că acesta era „un poetmediocru”.

• „Avea un geniu însă, un geniu histrionic, malefic, demanipulator de mase, el a instituit cultul conducătorului, ainsuflat acestui cult o mistică și un delir naționalist care aprins, a devenit o mistică-surogat într-o țară în care totul erasurogat”, declara Andrei Cornea adăugând că Păunescu era”un om bolnav de putere”.

Filozoful a povestit pentru gândul de ce aconsiderat necesar să spună aceste lucruri despre Adrian Păunescu.„Pentru că nu le spunea nimeni, două zile și jumătate m-amsufocat, pe televiziuni erau numai elogii la adresa lui AdrianPăunescu. Acest om a fost totuși citat într-un raport oficial alstatului român ca un susținător al unui dictator crâncen”,ne-a precizat Andrei Cornea.

• În interviul pentru gândul, filosofulconsideră că a „ajuns un risc să vorbești despre Păunescu înRomânia”. „Eu știu că se spune despre morți numai de bine.Dar așa cum politicienii și persoanele publice nu au dreptul laintimitate, nu au dreptul nici la intimitatea morții. Peste tot înlume, atunci când moare o persoană publică se creează o dezbaterelegată de ce a reprezentat acest om. În România, nu a existataceastă dezbatere. Cei care l-au elogiat pe Păunescu au ocupatecranele posturilor tv, iar ceilalți au fost siliți sătacă, pentru că despre morți trebuie să vorbești doar debine”. De altfel, continuă el, presa internațională a prezentatcritic viața lui Adrian Păunescu, pe care l-a numit, după moarte,”poetul care l-a lăudat pe Ceaușescu” .

• Andrei Cornea susține că moartea lui Adrian Păunescu a fostfolosită de unii în scopuri politice și consideră că TVR a acoperitcorect evenimentul. „Domnul Ponta s-a supărat că TVR și-a permis săprezinte și un alt punct de vedere, în momentul în care la toatecelelalte televiziuni era prezentat un singur punct de vedere. TVRa prezentat extrase din toate evenimentele legate de moartea luiAdrian Păunescu și, pentru 25 de minute dintr-o emisiune, mi-apermis să îmi exprim părerea. Ce am făcut nu a fost un actantiromânesc, ci un act proromânesc. Adrian Păunescu nu afost patriot, și-a iubit țara, dar nu a fost patriot. A susține undictator crâncen și a spăla pe creier o generație nu e un act depatriotism”, a mai spus Andrei Cornea.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
Pepe, mesaj dur pentru Raluca! Nu i-a mai păsat de nimeni: 'Când știu că iubești...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Boala care va ucide mai multe persoane decât Covid-19. Avertismentul OMS
Pepe, mesaj dur pentru Raluca! Nu i-a mai păsat de nimeni: 'Când știu că iubești...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOC! Armata chineză, pregătită de luptă! Noua armă MORTALĂ va distruge tot în jurul ei....
Anunț DEZASTRUOS pentru șoferii cu autoturisme pe motorină, benzină: aceste modele vor fi INTERZISE. Vestea...
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Babs, declarații despre o viitoare carieră muzicală. Vedeta și-a uimit fanii: „Vă puteți imagina cum...
Inchide