• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

INCENDIU în această noapte într-un așezământ de copii și bătrâni din Valea Screzii. Două clădiri au fost distruse. EXCLUSIV. GALERIE FOTO

Un incendiu de proporții a izbucnit, în urmă cu trei ore, de la un scurt circuit, în Valea Screzii, lângă Vălenii de Munte (județul Prahova). Aici se află tabăra de copii și bătrâni a părintelui Nicolae Tănase. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, ci doar pagube materiale.

Un incendiu de proporții a izbucnit, în urmă cu trei ore, de la un scurt circuit, în Valea Screzii, lângă Vălenii de Munte (județul Prahova). Aici se află tabăra de copii și bătrâni a părintelui Nicolae Tănase. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, ci doar pagube materiale.

Două dintre clădirile taberei sunt în aceste momente mistuite de flăcări. Au ars clădirile care adăposteau sediul administrativ, clubul copiilor, cămara, bucătăria și sala de mese. Incendiul a izbucnit în jurul orei 3 dimineața, când a fost observat de un muncitor la o exploatare forestieră din apropiere. „M-am trezit și am auzit țipete: ‘Sunt copii acolo, sunt copii acolo’. Când am auzit că sunt copii, am sărit imediat în bocanci”, a declarat muncitorul. El a alertat întregul personal aflat în Valea Screzii și oamenii s-au mobilizat rapid.

Au fost scoși copiii din casele învecinate clădirilor care ard, au fost scoase buteliile și un imens lanț s-a format în câteva minute, ajutând la evacuarea bunurilor. La fața locului au ajuns, la o oră de la primirea apelului de urgență, o mașină de poliție, o salvare și două autospeciale de pompieri.


Focul arde de trei ore, în urmă cu câteva minute ajungând în Valea Screzii și cea de-a treia autospecială, asta după ce una dintre mașini a rămas fără apă.

Curentul în zonă e întrerupt. Acesta este cel de-al doilea incendiu care cuprinde Valea Screzii în ultimele zile, după ce în urmă cu o săptămână aici au luat foc câteva sute de baloți cu fân. Atunci, 30 de tone de fân au ars, după ce copiii din sat au aruncat, în tabără, cu o petardă care s-a aprins.


UPDATE 10.42 La această oră, incendiul a fost stins. Conform căpitanului Mihai Divoiu, de la ISU Prahova, incendiul s-a produs din cauza unui „efect termic al curentului electric”. „Instalația electrică s-a supraîncălzit și a luat foc. Focul s-a propagat cu rapiditate și a existat pericolul ca acesta să ajungă la casele învecinate, unde locuiau copiii”, a declarat Divoiu, pentru gândul.

La stingerea incendiului au participat patru autospeciale, forțate să facă naveta între Valea Screzii și o localitate aflată în apropiere, pentru a lua apă.

Întrebat de ce autospecialele au ajuns la fața locului la o oră după primirea apelului de urgență, Divoiu a explicat: „Din cauza ceții dense și a drumului foarte prost, autospecialele au circulat cu 30 de kilometri la oră”.

În ciuda celor întâmplate, mulți dintre copiii din așezământ au mers marți dimineață la școală.

În aceste momente, clădirea fumegă, iar pompierii, ajutați de personalul așezământului, scot calculatoare și fiare carbonizate din clădire.

Clădirea care a ars este chiar prima construită de părintele Nicolae Tănase în Valea Screzii.

Conform lui Ionuț Mavrichi, ginerele părintelui Tănase, pagubele materiale s-ar ridica la 8 miliarde de lei vechi.

Inchide