ÎNCEPE BĂTĂLIA PENTRU MOȘTENIREA LUI ADRIAN PĂUNESCU – O grefieră dă în judecată familia cerând stabilirea paternității. Susține că este rodul unei „legături de dragoste extraconjugale”

ÎNCEPE BĂTĂLIA PENTRU MOȘTENIREA LUI ADRIAN PĂUNESCU - O grefieră dă în judecată familia cerând stabilirea paternității. Susține că este rodul unei legături de dragoste extraconjugale
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 23/04/2012, 22:54

Miercuri, la trei zile de la înmormântarea bardului de la Bârca,o grefieră de la Tribunalul Municipiului București, fostădactilografă în cadrul aceleiași instituții, a intentat un procesde stabilire a paternității, care urmează să fie soluționat deJudecătoria Sectorului 1. Reclamanta este Andreea-Mihaela Bîrlea,grefieră la Secția a 2-a Penală a Tribunalului București, care arputea fi una din cele două gemene născute în urma unei relațiipasagere a autorului „Rugii pentru părinți”, în afara căsniciei.Pârâții sunt soția poetului, Natalia Carmen Păunescu, și cei treicopii recunoscuți ai acestuia, precum și autoritatea tutelarăSector 1. Primul termen a fost stabilit pentru data de 23 martie2011.

Bîrlea, care are aceeași vârstă (42 de ani) cu Ioana Păunescu(prima fiică legitimă a poetului), refuză să dea amănunte presei,precizând doar că are dovezi „solide”, pe care le va prezentainstanței.
În acțiunea depusă la Judecătoria Sectorului 1, Bîrlea susține căîntre mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, și poet a existat o”legătură de dragoste extraconjugală”, ambii comițând adulter.

Femeia solicită ca instanța să dispună „tăgada paternitățiidefunctului Nicolae Bîrlea” ce apare ca fiindu-i tată încertificatul de naștere și „stabilirea paternității față de ea adefunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie”. „Situația afost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită poziției socialea tatălui meu biologic”, mai spune Bîrlea în cererea sa, precizândcă își va susține solicitările cu acte, înscrisuri, martori și cuun test ADN, solicitând și interogarea surorilor și a frateluivitreg, precum și a lui Carmen Păunescu.

Multe donații și moșteniri

Averea „palpabilă” lăsată moștenire de Adrian Păunescu este, înprimul rând, imobiliară: conform declarației de avere completată în15 ianuarie 2009, la încheierea mandatului de senator, poetul aveașapte terenuri (trei agricole și patru în intravilan) și șase case,dintre care una de 420 de metri pătrați în București, alta de 224mp la Bârca și una de 223 mp la Breaza. O parte din acesteproprietăți erau moșteniri, alte au fost donații și câteva au fostcumpărate de poet în anii 1998 și 1999. Păunescu a mai declarat omașină de teren Toyota din anul 2000, bijuterii în valoare de22.000 de euro, economii în bancă de circa 50.000 de euro și unvenit anual (în 2008) de circa 60.000 de euro, din care aproapejumătate plătiți de Realitatea TV. La toate acestea se mai adaugăproprietatea editurii Adrian Păunescu, respectiv veniturile dindrepturile de autor (după moartea poetului s-au epuizat dinlibrării volumele sale).

„Au apărut și alți copii, prin alte zone alepământului…”

În primăvara anului 2009, Adrian Păunescu a confirmat existențanu a unuia, ci a mai multor copii din flori, într-un interviupentru revista „Tango”. Referindu-se la declinul primei salecăsnicii, cu scriitoarea Constanța Buzea, Păunescu a mărturisit:”Între cele două nașteri ale Constanței, au apărut și alte relații,au apărut și alți copii prin alte zone ale pământului și așa maideparte…”. Artistul și-a motivat refuzul de a recunoaște oficialpaternitatea unuia dintre acești copii, prin intoleranța la unșantaj din partea fostei iubite: „Ființa despre care e vorba aîncercat un șantaj pe care nu-l suport, poate să vină și de laputerile atomice. Și anume, a încercat să intre și ea la pachet, îneventuala recuperare a acelui copil. Așa s-au întreruptdiscuțiile”, a spus Păunescu.

Constanța Buzea: „O blondă nisipie mă pilotează către un pătuțdublu”

La rândul său, în jurnalul publicat cu titlul „Creștetulghețarului”, Constanța Buzea povestește cum scriitorul a dus-o, laun moment dat, să o vadă pe femeia cu care o înșelase și pe celedouă fetițe gemene, născute din respectiva relație, la doar 3 lunidupă ce ea o adusese pe lume pe Ioana.
„Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către unpătuț dublu cu grilaj, în care copilele își zbăteau bucuroasemânuțele și genunchii, între păpuși și sumedenie de jucării într-unaranjament ostentativ. Este mai scundă decât mine, transpirăcuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru,instruită probabil de el la telefon. Fetele – copii identice aleIoanei mele. Eu nășteam în iunie, ea în septembrie. Adrian reușiseperformanța de a trăi liniștit, pendulând fără istov între douăfemei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta și amanta,alăptându-i pruncii dolofani.”

Averea poetului: 7 terenuri și 6case

7 terenuri (3 agricole și 4 în intravilan), 6 case (una de 420mp. în București), o mașină de teren, bijuterii de 22.000 de euroși economii de 50.000 de euro figurează în declarația de avere din2009 a senatorului Păunescu.

Vezi mai multeinformații despre decesul poetului în știrea„Adrian Păunescu a murit”

Citește aicimai multe despre viața poetului AdrianPăunescu

Citește aici poezia scrisă de AdrianPăunescu pe patul de spital

Citeșteși

Cristian Tudor Popescu: Testamentul lui AdrianPăunescu

Reportaj video. Traian Băsescu amers la Uniunea Scriitorilor unde este depus trupul lui AdrianPăunescu GALERIE FOTO – SPECIAL

Jucătorii împreună cu cei 22.000de suporteri ai Universității Craiova l-au omagiat pe poetul AdrianPăunescu. Au aprins lumânări și au cântat minute în șir imnulcompus de Adrian Păunescu VIDEOINEDIT

Zeci de persoane depun flori și aprind lumânări înmemoria lui Adrian Păunescu, la casa acestuia -VIDEO

Adrian Păunescu, omul cu pesteun milion de cărți vândute, se gândea, cu câteva zile înainte sămoară, la isteria vânzărilor de poezie de după disparițialui

Lumini și umbre. La CenaclulFlacăra, Păunescu era zeul care putea aduce apa caldă mulțimii.Plus: scrisoare către Ceaușescu: „Să trăiți, MăriaVoastră!”

Adrian Păunescu la CenaclulFlacăra: „Te salut, generație în blugi”. VEZI AICIFILMUL

Adrian Păunescu și FlorianPitiș la Cenaclul Flacăra: „Blowing in the wind”.VIDEO

Ion Iliescu: „A fost penedrept considerat un cântăreț de curte, el a fost o voce critică”.Vezi aici reacțiile celor care l-aucunoscut

ADRIAN PĂUNESCU AMURIT

ADRIAN PAUNESCU – GALERIE FOTO. Vezi aiciimagini din tinerețea poetului

Ultimele cuvinte ale lui Adrian Paunescu- VIDEO

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...