Începe prima etapă de înscriere în ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019

Redactor:
Departamentul Social
Începe prima etapă de înscriere în ÎNVĂȚĂMÂNTUL PRIMAR, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019
Părinții sunt sfătuiți să învețe împreună cu copiii
Ministerul Educației: Prima etapă a înscrierii în învățământul primar începe luni. Vezi ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți înscrie copilul la școală

„În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 3.181/2019, prima etapă din procesul de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 4 și 22 martie. Părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unității de învățământ în care se dorește înscrierea copilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Validarea cererii-tip este obligatorie și se realizează în unitatea de învățământ în care se dorește înscrierea, în prezența părintelui și a unui membru al comisiei (cel puțin), zilnic, între orele 8 – 18:00 (luni-vineri)”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Ministerului Educației Naționale (MEN).

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019, inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, mai arată sursa menționată. Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează sub coordonarea Centrului Județean/al Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 26 februarie – 20 martie.

„Fiecare unitate de învățământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligația să instituie, cu caracter informativ, Ziua porților deschise, în intervalul 26 februarie – 9 martie. De asemenea, fiecare unitate de învățământ, trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare care vor funcționa în anul școlar 2019-2020. Aceste informații, precum și circumscripțiile școlare, perioada de desfășurare a evaluării dezvoltării psihosomatice și adresele unităților/instituțiilor în care se desfășoară evaluarea psihosomatică trebuie afișate și pe site-urile inspectoratelor școlare județene/pagina web a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, respectiv pe site-urile unităților de învățământ (dacă există)”, mai explică Ministerul.

Totodată, în comunicat se fac precizări și privind circumscripțiile: „Fiecare locuință este arondată unei unități de învățământ din proximitate – școala de circumscripție. Inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au responsabilitatea organizării sau, după caz, a reorganizării circumscripțiilor. Nu în ultimul rând, inspectoratele școlare vor soluționa orice situație legată de înscrierea în învățământul primar, în interesul educațional al elevului. Inspectoratele școlare și unitățile de învățământ au și misiunea de a asigura permanent, corect și cât mai rapid, informarea și consilierea părinților pe tema prevederilor legale și ale metodologiei de înscriere”.

A doua etapă de completare/depunere a cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile.

„Reamintim faptul că învățământul primar este primul ciclu din învățământul obligatoriu și cuprinde clasa pregătitoare și clasele I – IV. Numărul de locuri alocate, prin cifra de școlarizare, pentru clasa pregătitoare în învățământul de stat, este cel puțin egal cu numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învățământul primar, asigurându-se, astfel, școlarizarea tuturor copiilor”, mai spune Ministerul Educației.

 

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a...
Ce se întâmplă cu SALARIILE din Sănătate şi Educaţie. Gabriela Firea a dat vestea REA
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
TikTok încearcă transparentizarea: a anunțat câți utilizatori are și ce vârste au aceștia
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide