Închisoare cu suspendare pentru cele trei femei care au agresat un elev într-o școală din Constanța

Redactor:
Cătălin Legănel
Închisoare cu suspendare pentru cele trei femei care au agresat un elev într-o școală din Constanța
Închisoare cu suspendare pentru cele trei femei care au agresat un elev într-o școală din Constanța

Judecătoria Constanța a dispus condamnarea celor trei femei, acuzate de loviri și alte violențe și de tulburarea liniștii publice la pedepse cu închisoarea, cu suspendare, de un an și două luni.

De asemenea, ele au fost condamnate să plătească daune morale către partea civilă de câte 1.200 de lei.

Decizia instanței nu este definitivă, având drept de apel.

În ianuarie, polițiștii constănțeni au deschis o anchetă la o școală generală după ce un elev în vârstă de 13 ani a fost agresat pe holurile instituției de învățământ de către mamele unor colegi, care veniseră să depună o plângere împotriva sa. Incidentul s-a petrecut la Școala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” din Constanța, polițiștii fiind sesizați de directorul unității de învățământ. Acesta a spus că mamele merseseră la școală ca să depună o plângere împotriva băiatului, care le-ar fi terorizat copiii, dar lucrurile au degenerat, iar acestea s-au repezit asupra copilului, lovindu-l chiar pe holurile instituției.

Imaginile au fost filmate de către colegi, cu telefoanele mobile, și au ajuns astfel la mama copilului agresat, dar și pe rețelele de socializare.

„Copilul meu a fost bătut cu bestialitate de către trei mămici în școala gimnazială 28 Dan Barbilian Constanța!”, a scris mama băiatului.

În același incident a fost lovită și sora acestuia, iar cei doi au fost examinați medico-legal. Cu această ocazie, mama celor doi a recunoscut că fiul său ar fi avut unele conflicte cu colegii, dar s-ar fi împăcat. „Știu că înainte de vacanța de iarnă au avut copiii un conflict între ei, domnul diriginte sesizându-mă. S-au împăcat copiii. Vorbesc, zâmbesc împreună, ce s-a întâmplat ieri nu știu. (…)”, a declarat femeia, care a cerut să-i fie făcută dreptate. „Vreau să plătească prin pușcărie. Am pretenția ca statul român să facă legea”, spunea aceasta.

Inchide