• Publicat:
Știri

Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a șefului Secției de anchetă a magistraților

Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcție a șefului Secției de anchetă a magistraților
Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcția de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, acesta urmând să fie numit la CCR.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 14 iunie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Stan Gheorghe, procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – la data de 15 iunie 2019, demisie”, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale.

Pe 7 mai, Camera Deputaților a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, șef al Secției de Investigație a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), în funcția de judecător al CCR, în locul lui Ștefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

În aceeași zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreședinte al CSM Cristian Deliorga în funcția de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituțională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

 

Inchide