Iohannis a vorbit la telefon cu premierul britanic Theresa May, despre românii răniți în atentatul de la Londra

Redactor:
Dana Stanila
Iohannis a vorbit la telefon cu premierul britanic Theresa May, despre românii răniți în atentatul de la Londra
Președintele Klaus Iohannis a avut joi o convorbire telefonică joi cu premierul britanic Theresa May despre situația românilor căzuți victime în atentatul de miercuri de la Londra, invocând în discuție ideea unei Curți internaționale împotriva terorismului

„Președintele României a condamnat în termeni fermi atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, lângă Parlament, simbolul democrației britanice, și a exprimat solidaritatea deplină a României și a poporului român cu Regatul Unit. Președintele Klaus Iohannis a transmis, totodată, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și urări de însănătoșire grabnică celor răniți. A fost discutată, de asemenea, situația celor doi cetățeni români răniți în atacul de ieri, Prim-ministrul britanic exprimând regretele sale puternice pentru rănirea lor și speranța că starea de sănătate a acestora, mai ales a cetățenei române aflate încă în stare critică, se va ameliora”, anunță într-un comunicat Administrația Prezidențială.

În cadrul discuțiilor, președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei Curți internaționale împotriva terorismului.

„Președintele României a transmis sprijinul deplin al României pentru continuarea luptei împotriva terorismului, evocând preocuparea pentru creșterea în amplitudine și frecvență a fenomenului terorist, precum și a gradului său de impredictibilitate. În context, pronunțându-se ferm pentru intensificarea eforturilor comune de prevenire, descurajare și pedepsire a acestui fenomen reprobabil, Președintele Klaus Iohannis a amintit inițiativa de creare a unei Curți internaționale împotriva terorismului, lansată în comun de România și Spania”, precizează Administrația Prezidențială.

Tags:
×

Urmăriți Gândul LIVE Suntem revoltați când oamenii NU poartă măști in metrou sau în spațiile închise, dar ne victimizam cand jandarmii intervin în forță. Un tânăr NU purta corect masca, iar călătorii au fost impresionați de victimizarea tânărului și i-au sărit în ajutor. https://www.gandul.ro/19468728 Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE

Publicată de Gandul pe Marţi, 14 iulie 2020
Gândul LIVE!
Inchide