Iohannis: Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment din Capitală

Redactor:
Roxana Preda
Iohannis: Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment din Capitală
Președintele Klaus Iohannis declară că este "cutremurat și profund îndurerat" de tragicul eveniment din Capitală, adăugând că este un moment trist pentru națiune și pentru el personal și că în aceste momente transmite întreaga compasiune familiilor afectate de tragedie.

„Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie” spune președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

El le mai transmite familiilor afectate de tragicul incendiu din Capială sprijin și îi roagă să aibă încredere că instituțiile statului fac tot ceea ce este posibil pentru a limita efectele „catastrofei”.

„Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, mai spune președintele.

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în explozia din Clubul Colectiv din Capitală a ajuns la 25, iar 88 de persoane rănite au fost transportate la toate spitalele de urgență din București, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, care a ajuns la fața locului. În local s-ar fi aflat în acel moment aproximativ 200 de oameni.

Menționăm că premierul Victor Ponta nu se află în țară, el fiind plecat într-o deplasare în Mexic.

Inchide