„Ion Iliescu e îndreptățit să mă facă palavragiu”. De ce nu vrea Cătălin Voicu să ajungă la închisoare și cum au scos ofițerii DNA din restaurant microfoanele care îl înregistrau pe senator

Ion Iliescu e îndreptățit să mă facă palavragiu. De ce nu vrea Cătălin Voicu să ajungă la închisoare și cum au scos ofițerii DNA din restaurant microfoanele care îl înregistrau pe senator
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 27/04/2012, 01:07

Cum au scos ofițerii DNA din restaurant microfoanelecare îl înregistrau pe Cătălin Voicu – au dat o alarmă cubombă

Restaurantul din Capitală unde Cătălin Voicu se întâlnea cu diverșioameni de afaceri sau judecători era împânzit cu mini-microfoane,iar „deparazitarea” localului s-ar fi făcut sub pretexul uneialarme cu bombă, chiar în momentul în care senatorul PSD eraridicat de pe stradă, susțin avocații judecătorului FlorinCostiniu, implicat în acest dosar.

Avocatul Adrian Miclescu (fost adjunct al procurorului general alParchetului Național Anticorupție, revocat în 2005 de actualaconducere a DNA-n.r.) a arătat că nu poate considera coincidențăfaptul că odată cu ridicarea senatorului PSD, Cătălin Voicu, decătre ofițerii anticorupție pentru a fi dus la DNA, la restaurantulSelect s-a anunțat o alarmă cu bombă, iar la local a sosit o echipăde intervenție, „acesta fiind cel mai probabil momentuldeparazitării localului”. Miclescu a declarat că localul lui LiviuCapotă ar fi fost „împânzit” cu tehnică de înregistrare, astfelreușindu-se interceptarea tuturor discuțiilor dintre Cătălin Voicuși judecători sau oameni de afaceri. Întrebat care a fost temeiulplantării acestei tehnici, avocatul a precizat că „cel mai probabils-a făcut pe baza unui mandat de siguranță națională astfel că înlocal s-a montat tehnică”.

publicitate
Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, procuroriianticorupție îl audiază pe Liviu Capotă, patronul restaurantuluiSelect din sectorul 1 al Capitalei. Cătălin Voicu își organizaîntâlnirile în localul lui Liviu Capotă, „în condiții de maximăconfidențialitate, în spațiu cu acces restricționat și riguroscontrolat pentru detectarea eventualelor mijloacelor deinterceptare”.

Procurorii anticorupție ar fi decis recent conexarea ambelor dosareîncepute pe numele senatorului PSD Cătălin Voicu.

Senatorul PSD Cătălin Voicu va fi audiat, marți, de parlamentariidin Comisia Juridică a a acestei Camere. Audierea survinesolicitării DNA către ministrului Justiției, Cătălin Predoiu,privind sesizarea Senatul în vederea încuviințării arestăriisenatorului PSD Cătălin Voicu.

15.50Voicu își reproșează doar faptul că a vrut să ajute multălume și nu a fost foarte selectiv

Senatorul PSD Cătălin Voicu a susținut, marți, după audierea sade către membrii Comisiei juridice, că își reproșează doar faptulcă de foarte multe ori a vrut să ajute foarte multă lume și nu afost foarte selectiv.

„Îmi reproșez faptul că uneori, fiind foarte deschis și foartedeschis în spații publice, în locuri publice, pe bună dreptate sepoate interpreta, dacă ai fost la un pahar, că ești palavragiu, dareu plec de la ideea că un palavragiu este unul care vă minte pedumneavoastră, care face afirmații fără acoperire, un om carepromite și nu își ține cuvântul, nu acela care spune lucrurilor penume și atunci când îi ridici o problemă îți răspunde cu da saunu”, a spus Voicu.

Întrebat despre calificativele de „palavragiu” și „fudul” pecare i le-a dat Ion Iliescu, Voicu i-a dat dreptate. „Domnulpreședinte, pe bună dreptate, văzând ceea ce se întâmplă în dosarpe discuții domestice, este foarte limpede și este îndreptățit săfacă o asemenea apreciere”, a opinat el.

El a apreciat că este o practică să vorbești „mult mai mult înlinii generale și să nu dai niciodată un răspuns clar, să dai unrăspuns diplomatic sau să nu dai un răspuns politic, să dai unrăspuns sincer numai când vrei”.

Pe de altă parte, el a spus că, în anii ’50, regina probelor eradenunțul, în timp ce în prezent aceasta a devenit interceptarea.”Nu se mai fac verificări, martori, înscrisuri, documente, nimic”,a susținut senatorul.

14.58Comisia juridică a dat aviz favorabil cererii deîncuviințare a arestării senatorului Voicu

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil cerereaMinisterului Justiției de încuviințare a arestării senatoruluiCătălin Voicu, informează Mediafax.

„Cu opt voturi pentru și trei împotrivă, Comisia juridică a decissă avizeze favorabil cererea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, DNA, deîncuviințare a arestării preventive privindu-l pe inculpatulCătălin Voicu”, a anunțat președintele Comisiei juridice, ToniGreblă, la finalul deliberărilor care au durat aproximativ jumătatede oră.

Comisia juridică va finaliza raportul în cursul zilei de marți șiîl va înainta Biroului Permanent, care probabil va decide camiercuri să fie încris pe ordinea de zi a plenului, începând cu ora14.00, a precizat Toni Greblă, în finalul declarației de presă.

14.16Voicu a cerut să fie judecat în libertate: „În sistemulpenitenciar sunt condiții de ev mediu”

Senatorul Cătălin Voicu a cerut Comisiei juridice din Senat să îipermită să fie judecat în libertate pentru „presupusa faptă” care ise impută, apreciind că, de joi, de la apariția în presă astenogramelor, a devenit „din senatorul Voicu inamicul publicnumărul unu”. „Din senatorul Voicu, am devenit, de joi, inamiculpublic numărul unu. Am devenit, pentru o presupusă faptă, respectiv260.000 de euro, inamicul public numărul unu. Am venit în fațadomniilor voastre fără niciun fel de reținere și fără niciun fel deteamă, pentru că nu mă tem”, le-a spus Voicu membrilor Comisieijuridice din Senat.

Senatorul a criticat, într-o primă fază a discursului său,”ușurința” cu care i s-a făcut un dosar „pe siguranțănațională”.

În continuare, el le-a cerut colegilor săi să constate că nureprezintă pericol public pentru a fi arestat și că a respectatinterdicțiile impuse de procurorii DNA. În acest context, el le-acerut membrilor Comisiei juridice să îi permită să răspundăacuzațiilor care i se aduc în stare de libertate, și nu arestat,vorbind și despre condițiile „inumane” din sistemulpenitenciar.

„Vreau să constatați unde este pericolul. În mod direct mi s-austabilit niște interdicții pe care le-am respectat ad literam.Admițând că ar fi anumite elemente, de ce nu mi se dă posibilitateasă mă judec în libertate? De ce se vrea să fiu introdus în sistemulpenitenciar, unde știți cu toții care sunt condițiile? Nu mai ainici nume, ești doar un număr, în sistemul penitenciar suntcondiții de ev mediu. Vreau să mi se dea posibilitatea să mă judec.Nu solicit clemență, dar doresc să beneficiez de un tratament uman,echitabil și corect”, a spus Voicu.

În final, el a insistat asupra faptului că nu s-a temut deîntâlnirea cu senatorii juriști, în pofida unor sfaturi primite dela persoane care apreciau că decizia „este deja luată” și căaudierea sa nu ar mai avea niciun rost.

14.01 SenatorulPSD Cătălin Voicu a sosit la Comisia juridică a Senatului pentru afi audiat în cazul solicitării privind încuviințarea arestăriisale, informează Mediafax.

„Nu am emoții”, a spus Voicu la intrarea în sala comisiei juridice.Întrebat care crede că va fi rezultatul votului, Voicu a răspuns:”Nu mă interesează”. „Am venit să îmi expun punctul de vedere.Domniile lor votează cum cred de cuviință”, a spus Voicu.

El s-a prezentat singur la comisie.

Direcția Națională Anticorupție a cerut ministrului Justiției,Cătălin Predoiu, să sesizeze Senatul în vederea încuviințăriiarestării senatorului PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic deinfluență și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Dispar centralele termice de apartament! A apărut ceva nou. Cu ce vor fi înlocuite
Lovitură pentru cei cu două doze de Pfizer! Ce s-a descoperit în plasma recoltată
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...