ISMB recomandă: Comitetelele de părinți să nu se implice în igienizarea și reabilitarea școlilor / Care este motivul

Redactor:
Roxana Din
ISMB recomandă: Comitetelele de părinți să nu se implice în igienizarea și reabilitarea școlilor / Care este motivul
Reprezentanții ISMB au precizat că recomandă asociațiilor și comitetelor de părinți ale claselor să nu se implice în activități complexe de igienizare și reabilitare a spațiilor școlare, întrucât aceste acțiuni se află în responsabilitatea „exclusivă" a administrațiilor locale.

ISMB, reprezentat de Inspectorul Școlar General, Ioana Mihaela Neacșu, împreună cu președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți-București, Eugen Ilea, recomandă asociațiilor de părinți și comitetelor de părinți ale claselor „să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare”.

Recomandările vin în condițiile în care școlile trebuie pregătite pentru noul an școlar 2019-2020.

Într-un comunicat transmis Mediafax, reprezentanții ISMB si FNAP- Bucuresti și-au motivat recomandarea spunând că acest tip de acțiuni se află în „responsabilitatea exclusivă a autorităților administrațiilor publice locale”.

„ISMB și FNAP-București încurajează comunicarea directă a reprezentanților părinților cu directorii unităților de învățământ, în vederea prioritizării investițiilor care trebuie realizate și a finalizării tuturor lucrărilor, până la debutul anului școlar 2019-2020″, se precizează în sursa citată.

Reprezentantii ISMB și FNAP-București au conchis spunând că rolul de susținător al activităților din școli pe care le au asociațiile de părinți „trebuie să se manifeste în principal în zona procesului educațional și să nu greveze asupra bugetului familiilor elevilor, prin activități care nu aparțin ca responsabilitate acestora”.

 

Inchide