ISU Hunedoara a cerut un elicopter pentru căutarea avionului dispărut în timpul unui zbor

ISU Hunedoara a cerut un elicopter pentru căutarea avionului dispărut în timpul unui zbor
Publicat: 23/04/2012, 19:30
Actualizat: 24/04/2012, 06:43

Reprezentanții ISU Hunedoara au solicitat un elicopter care săsurvoleze județul pentru a găsi avionul de mici dimensiuni dispărutluni seară între județele Hunedoara și Alba, în timp ceproprietarul aparatului de zbor a cerut ajutorul unor prieteni careau avioane pentru a participa la căutări.

Potrivit prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, reprezentanțiiInspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara ausolicitat un elicopter de la Centrul Operațional Național al IGSUpentru a survola zona Sibișel-Orăștie în vederea găsirii avionuluidispărut luni seară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avionul, care se află în proprietatea omului de afaceri din AlbaIulia Mircea Chira, era pilotat de un om de afaceri german, MathiasG., în vârstă de 47 de ani, care închiriase aparatul de zbor.

Cetățeanul german era înregistrat la Biroul pentru străini dinjudețul Hunedoara, cu domiciliul în localitatea Orăștie, însă arlocui mai mult în comuna Cigmău, împreună cu prietena sa.

Reprezentanții Poliției Județene Hunedoara susțin căautoturismul înregistrat pe firma omului de afaceri german este laaerodromul de la Săulești, iar prietena acestuia, întrebată deanchetatori despre bărbat, nu a putut oferi detalii privindprogramul acestuia.

Ancheta în județul Hunedoara se derulează pe mai multe segmente- ISU a solicitat ajutorul unui elicopter, polițiștii fac căutăriterestre în zona indicată, reprezentanții Poliției Transporturi auverificat aspectele de legalitate privind încredințarea aparatuluide zbor, iar jandarmii montani de la Postul Costești desfășoarăacțiuni de căutare a avionului pe traseele montane din nordulmunților Șureanu.

Șeful Poliției Transporturi, Vasile Hrițac, a declarat, marți,corespondentului MEDIAFAX, că omul de afaceri german avea peste 200de ore de zbor, iar ultima convorbire dintre el și cel care i-aînchiriat avionul a fost luni, în jurul orei 13.00, când cetățeanulgerman l-a întrebat de unde ar putea alimenta aparatul de zbor.

Sursa citată a precizat că omul de afaceri a solicitat acord dezbor pe distanța Deva-Șibot.

Pe de altă parte, proprietarul avionului dispărut, omul deafaceri din Alba Iulia Mircea Chira, a declarat, marți,corespondentului MEDIAFAX, că a cerut ajutorul unor prieteni caredețin aparate de zbor pentru a-l ajuta într-o acțiune decăutare.

Chira a spus că două sau trei avioane ușoare vor porni, înmaximum două ore, în căutarea aparatului de zbor dispărut luniseară.

„Mai mulți prieteni mi-au promis că mă ajută într-o acțiune decăutare. Vom încerca să zburăm la înălțime joasă pentru a reperazona unde se află avionul”, a spus Chira.

El a adăugat că acțiunile de căutare se vor desfășura atât înzona localității Șibot, din județul Alba, cât și în județulHunedoara.

Avionul de mici dimensiuni dispărut luni seară se află înproprietatea omului de afaceri din Alba Iulia Mircea Chira și eradat în comodat unui pilot care, la rândul său, l-a împrumutat unuiom de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrement între Deva șilocalitatea Șibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, undeexistă o mică pistă de aterizare și decolare pentru avioaneușoare.

Proprietarul avionului, Mircea Chira, declara corespondentuluiMEDIAFAX că luni, în jurul orei 20.00, pilotul care avea în grijăavionul l-a anunțat că nu mai are nicio informație despre aparatulde zbor și despre omul de afaceri căruia i l-a împrumutat. El maimenționa că despre omul de afaceri care a împrumutat avionul nu semai știe nimic din jurul orei 17.30, când ar fi ajuns la Șibot și aplecat înapoi spre Deva.

În noaptea de luni spre marți, mai multe echipe de polițiști șijandarmi au căutat avionul în jurul localității Șibot, însă fărăniciun rezultat.

Surse din cadrul anchetei au declarat, marți, pentrucorespondentul MEDIAFAX, că oamenii legii iau în calcul și ipotezaunei sinucideri în acest caz deoarece omul de afaceri din Deva carea împrumutat avionul dispărut ar fi lăsat iubitei sale un masaj peinternet care poate fi interpretat ca un bilet de adio. Biletuleste în limba germană, iar conținutul acestuia este analizat deanchetatori.

La rândul său, proprietarul avionului, omul de afacerialbaiulian Mircea Chira, a spus că avionul dispărut este unuldintre cele mai sigure aparate de zbor ultraușoare și avea cadotare suplimentară de siguranță o parașută balistică exterioarăcare putea coborî în siguranță aparatul pe sol în cazul uneidefecțiuni.

Chira a explicat că aparatul este extrem de sigur și are oautonomie de zbor de aproximativ 2.000 de kilometri cu un plin decombustibil, iar fără motor poate plana chiar și câteva sute dekilometri.

El a mai precizat că la bordul avionului există o aparatură carepermite emiterea unor semnale care pot fi identificate pe radar ladistanțe de câțiva kilometri, însă nici acest lucru nu a fost defolos până acum pentru găsirea aparatului de zbor.

Chira a spus că prețul unui avion nou de tipul celui dispărut,CT Flight Design de producție germană, cu două locuri, este deaproximativ 100.000 de euro, iar avionul său, fiind folosit, esteevaluat acum la circa 50.000 – 60.000 de euro.

El a precizat că aparatul trecuse recent printr-o revizietehnică și primise o nouă autorizație de zbor.

Dan Lungu, Ramona Roșulescu,[email protected]

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
PROFEȚIA teribilă a lui Raed Arafat: O să fie foarte greu să controlezi epidemia. Decizia...
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...