• Publicat:
Știri

Klaus Iohannis se va întâlni cu Donald Trump, la Washington, pe 20 august / Președinția: Vizita are loc la inițiativa liderului de la Casa Albă

Klaus Iohannis se va întâlni cu Donald Trump, la Washington, pe 20 august / Președinția: Vizita are loc la inițiativa liderului de la Casa Albă
Președintele SUA, Donald Trump, se va întâlni pe 20 august, la Casa Albă, cu omologul său din România, Klaus Iohannis, anunță Președinția Statelor Unite.

„Președintele Donald Trump îl va primi pe președintele României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, pe 20 august 2019. Cei doi lideri vor discuta despre cele mai bune modalități de abordare a multor provocări de securitate comune cu care se confruntă Statele Unite și România, precum și despre modalități de avansare a parteneriatelor comerciale și energetice corecte și reciproce”, a anunțat Președinția SUA, marți după-amiază, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

„Vizita va avea loc în contextul în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului și la 15 ani de când România a devenit membră a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord. Președintele SUA așteaptă să celebreze aceste aniversări importante cu președintele Iohannis”, precizează Casa Albă.

Președinția anunță că vizita lui Klaus Iohannis la Washington are loc la inițiativa lui Donald Trump

Administrația Prezidențială a transmis, marți, că vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă din Washington are loc la inițiativa președintelui SUA, Donald Trump.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua în perioada 19-20 august a.c. o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump. Astfel, marți, 20 august a.c., va avea loc, la Casa Albă, întrevederea oficială a Președintelui României cu Președintele Statelor Unite ale Americii”, a transmis Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Cei doi oficiali vor discuta despre întărirea Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii.

„Cu prilejul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Donald J. Trump vor discuta despre întărirea și dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii, în toate dimensiunile sale, inclusiv în plan securitar și economic. Președintele României va evidenția, și cu această ocazie, faptul că țara noastră va continua să fie un partener strategic solid și un aliat responsabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, una dintre prioritățile politicii externe a României fiind consolidarea relației transatlantice și a securității spațiului euroatlantic”, mai transmite Președinția.

Foto: Hepta

 

Inchide