Klaus Iohannis, VIZITĂ în Emiratele Arabe Unite. A fost primit de Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan. Ce i-a propus președintele României

Publicat: 20/03/2023, 14:59

Președintele Klaus Iohannis a fost primit luni de Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, la Palatul Prezidențial, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis se află de vineri în Emiratele Arabe Unite. Duminică, a vizitat Masdar City, un oraş situat lângă Abu Dhabi şi axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate, ca proiect de dezvoltare urbană.

Alături de şeful statului, la Masdar City, s-au aflat şi membri ai Guvernului, respectiv ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că această vizită oficială reprezintă un nou pas important spre dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale, pornind de la tradiția solidă dintre cele două state.

Cu prilejul discuțiilor, Iohannis a salutat ritmul susținut al contactelor politico-diplomatice și sectoriale bilaterale la toate nivelurile, remarcând dinamizarea deosebită din ultima perioadă care a creat un cadru propice pentru dezvoltarea cooperării economice româno-emirateze la un nou nivel.

Acesta a subliniat și faptul că Emiratele Arabe Unite reprezintă principalul partener economic al României în zona Golfului, statut care trebuie consolidat prin noi proiecte bilaterale concrete, în domenii de interes comun precum energia, inclusiv sursele regenerabile, agricultura, infrastructura de transport, conectivitatea digitală, securitatea cibernetică și combaterea schimbărilor climatice.

Iohannis a apreciat totodată și soluțiile inovative, eficiente, bazate pe dezvoltare sustenabilă, inclusiv în mediul urban, promovate de autoritățile emirateze.

De asemenea, Klaus Iohannis a pledat pentru intensificarea schimburilor comerciale şi creșterea nivelului investiţiilor emirateze în țara noastră.

Cei doi lideri au convenit că este necesar un dialog politic mai strâns între cele două țări, inclusiv pe plan internațional, în vederea gestionării eficiente a provocărilor regionale și internaționale de securitate.

În acest sens, discuțiile au prilejuit și un schimb aprofundat de opinii cu privire la evoluțiile recente de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina și, respectiv, din Orientul Mijlociu, potrivit Precidency.com.

Iohannis l-a invitat în România pe președintele Emiratelor Arabe Unite

De asemenea, Klaus Iohannis a adresat președintelui Emiratelor Arabe Unite invitația de a efectua o vizită oficială în țara noastră.

Cu prilejul vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis au fost semnate mai multe documente bilaterale în domeniul energiei, domeniul securității cibernetice, al educației și cel al protecției civile.

Sursă Foto – Presidency

„Sunt foarte multe zone bilitarale, regionale și în plan global unde putem colabora foarte bine. Sunt oportunități enorme și cred că ne dorim amândoi să le fructificăm”, i-a spus Iohannis Alteței Sale.

„Dați-mi voie să vă invit oficial să vizitați România. Ar fi o mare plăcere pentru mine dacă aș putea să vă primesc în România”, i-a propus președintele României acestuia.

„Suntem încântați să anunțăm o serie de acorduri între cele două țări”, a mai spus Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
Secretul murdar pe care un fost membru al Rezistenței franceze l-a ținut ascuns 80 de...
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
Cod galben de ploi, vijelii şi grindină. Sunt aşteptate furtuni puternice în mai multe judeţe...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Elon Musk este din nou cea mai bogată persoană din lume / Luna mai una...
O femeie, criticată intens pentru rochia cu care s-a îmbrăcat la nunta fiicei ei 😲
Titanicul NU S-AR FI scufundat ÎN VECI dacă ACEST OM ar fi fost crezut pe...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, FLORIN BUSUIOC! Anunțul trist despre iubitul prezentator român
Cât mai durează, de fapt, greva. Profesorii vor și mai mulți bani decât le-a oferit...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Evenimente de ziua copilului. Ce activități pentru copii se pot face de 1 iunie 2023