Lanț de farmacii reclamat la OPC pentru că nu eliberează rețete compensate

Redactor:
Laura Petrescu
Lanț de farmacii reclamat la OPC pentru că nu eliberează rețete compensate
Inspectorii din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorilor din Brașov au făcut un control amplu, miercuri, la un lanț farmaceutic, după ce au fost sesizați de un fost polițist că farmaciștii nu eliberează rețete compensate deși există un contract prin care sunt obligați să facă acest lucru.

Controlul ANPC a fost desfășurat la un lanț farmaceutic din orașul Brașov, care ar trebui să ofere rețete compensate cadrelor din MAI.

„Acest lanț de farmacii a câștigat licitația pentru furnizarea de servicii cadrelor MAI. Cu toate că are obligația contractuală de a onora rețetele compensate, aceștia refuză și obligă clienții să plătească contravaloarea produsului. Șefa de farmacie recunoaște că li se impune de către conducere să procedeze așa”, a precizat Sorin Susanu, comisarul șef al ANPC Brașov.

Potrivit lui Susanu, comisarii au făcut acest control după ce au fost sesizați de un fost polițist, în prezent pensionar.

„Interesul cred că era să atragă polițiștii în farmacie, să-i determine să cumpere medicamentele. Le spuneau fie că nu au pastilele, deși le dețineau, fie că nu le dau compensate. Această situație aduce un prejudiciu consumatorilor și le pune viața și sănătatea în pericol”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Susanu.

Deocamdată, comisarii ANPC așteaptă toate documentele pe care lanțul farmaceutic trebuie să le aducă, apoi urmează să se ia măsuri.

Susanu a adăugat că este posibil să fie sesizate și organele de cercetare penală în acest caz.

 

Inchide