Laurențiu Mironescu, chemat la DNA pentru a da declarații în dosarul grupării din Portul Constanța

Laurențiu Mironescu, chemat la DNA pentru a da declarații în dosarul grupării din Portul Constanța
Fostul secretar al MAI Laurențiu Mironescu a fost chemat la DNA pentru a da o nouă declarație în dosarul privind gruparea din Portul Constanța, avocatul său reclamând că procurorii nu au admis cererile privind suplimente de declarație sau de declasificare a unor documente.

Fostul secretar al MAI Laurențiu Mironescu a fost chemat la DNApentru a da o nouă declarație în dosarul privind gruparea dinPortul Constanța, avocatul său reclamând că procurorii nu au admiscererile privind suplimente de declarație sau de declasificare aunor documente.

Fostul secretar al MAI Laurențiu Mironescu, eliberat recent dinarest de Completul de cinci judecători al instanței supreme, s-aprezentat la DNA, luni dimineață, însoțit de avocatul său.

El a fost citat de anchetatori pentru a da o nouă declarație îndosarul grupării din Portul Constanța.

La ieșirea din sediul DNA, Mironescu a declarat că a fost chematpentru a se îndeplini „o procedură formală” fără a preciza desprece este vorba.

Avocatul Bogdan Cimbru, cel care l-a însoțit pe Mironescu laaudiere, a susținut că procurorul de caz are o „pozițieduplicitară” în sensul că, deși în perioada în care Mironescu eraarestat ar fi oferit asigurări că va admite toate probele pe carele va propune apărarea acestuia, acum, după eliberarea din arest,ar refuza să facă acest lucru.

Avocatul a menționat că Mironescu a făcut de mai multe ori cereresă facă suplimente de declarație și să fie declasificate uneledocumente ce ar putea constitui eventuale probe în apărarea sa,solicitări respinse de anchetatori.

Laurențiu Mironescu, Liviu Bratu și Adrian Pătrașcu, eliberati înurma deciziei de marți a ICCJ, au părăsit arestul în noaptea demiercuri spre joi.

Completul de cinci judecători a admis recursurile făcute de eiîmpotriva deciziei prin care Secția penală a instanței supreme aprelungit cu 30 de zile măsura arestului preventiv în cazullor.

„Gruparea Mironescu” se ocupa cu „captura statului”, noțiune careexprimă forma cea mai înaltă a corupției, respectiv corupțiageneralizată, pentru care este nevoie de mulți oameni, persoanebine plasate și influente, susțin anchetatorii.

„Grupul infracțional organizat” care s-ar fi constituit, potrivitprocurorilor DNA, în vama Constanța, prejudicia bugetul de stat cusume între 50.000 și două milioane de euro la fiecaretransport.

„Sumele de bani erau cerute cu o frecvență zilnică, în cuantumcuprins între o mie și 7.000 de dolari pentru fiecare transport. Înaceastă modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat, în unelesituații, cu sume cuprinse între 232.186,12 lei și 8.280.932 leipentru fiecare transport de marfă introdus ilegal”, potrivitDirecției Naționale Anticorupție.

Catalin Lupasteanu,[email protected]

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Vremea 22 septembrie 2020. UNDE REVINE CANICULA
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide