• Publicat:
Știri

Liberalii vor depune plângere penală împotriva lui Dăncilă pentru prezentarea unui buget fals. Replica premierului

Liberalii vor depune plângere penală împotriva lui Dăncilă pentru prezentarea unui buget fals. Replica premierului
PNL va depune plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă pentru modul în care a fost elaborat bugetul pe acest an, a anunțat, marți pe Facebook, Florin Cîțu. Liberalul a precizat că partidul analizează formularea unei plângeri penale și la adresa ministrului Finanțelor Eugen Teodorovici.

„Plângere penală pentru prezentarea în Parlament a unui buget cu date false. Astăzi in Biroul Executiv am propus și s- a aprobat formularea unei plângeri penale împotriva premierului Viorica Dăncilă. Aceasta a recunoscut că nu a participat la redactarea bugetului pentru 2019 și nu și-l asumă. Ne uităm și dacă avem toate argumentele pentru o plângere penală pentru Orlando Teodorovici pentru aceleași motive”, a scris Florin Cîțu, marți, pe Facebook.

Întrebat de Mediafax când va fi depusă plângerea penală, Florin Cîțu a răspuns: „Se redactează. Imediat cum este gata”.

Dăncilă, despre plângerile penale anunțate de PNL: Dacă așa vor să dărâme Guvernul, nu e constructiv

Viorica Dăncilă a declarat că dacă PNL vrea să dărâme Guvernul prin plângeri penale, atunci acest lucru nu este constructiv, precizând că liberalii ar trebuie să vină cu idei sau alternative de guvernare.

„Eu cred că e un mod defectos să spun de a aborda problemele. Eu cred că oamenii nu se așteaptă la plângeri penale. Se așteaptă la variante pentru guvernare, idei. Dacă așa vor să dărâme un Guvern prin plângeri penale, nu este constructiv”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament.

„Nu s-a pus problema tăierilor de salarii de către acest Guvern. Eu știu că tăierile de salarii sunt atributul PNL, care a și anunțat public. În niciun caz nu ne punem problema tăierilor de salarii. Am văzut afirmațiile domnului Orban. Probabil că au încurcat declarațiile unii, în care spunea că vor să tai la IT-iști, că vor să reducă personalul”, a completat Dăncilă.

×
Inchide