Maria Manoliu
23.04.2012
Știri

LISTA LUI OPRESCU. Ce a trecut primarul general în bilanțul celor trei ani de mandat

LISTA LUI OPRESCU. Ce a trecut primarul general în bilanțul celor trei ani de mandat
O oră și jumătate i-a luat lui Sorin Oprescu să-și facă bilanțul celor trei ani de mandat la Primăria Capitalei.

O oră și jumătate i-a luat lui Sorin Oprescu să-și facă bilanțulcelor trei ani de mandat la Primăria Capitalei. Acesta s-a mândritcu Pasajul Basarab și Stadionul Național, a numărat toaletelepublice mobile și pe cele automate, școlile reabilitate cu fonduriBEI, câinii castrați, amplasamente reparate pentru animalele de lazoo și s-a lăudat cu creșterea la 24,72 a metrilor pătrați deverdeață pe cap de bucureștean. Din „sinteza sintezelor în țarasintezelor”,după cum și-a caracterizat Sorin Oprescu discursul,n-au lipsit nici avertismentele la adresa adversarilor politici dinCGMB care nu i-au votat bugetul și nici proiectele „cu multărăutate și puțină onestitate și care apoi au cerut o serie deavantaje personale. Nu le dau nimic chiar dacă am primit multeamenințări de la doamne, domni și politicieni că nu le executproblemele personale”.

Proiecte și promisiuni

Primarul Oprescu a promis că „în această vară” se vor finalizalucrările la Stadionul Național iar parcarea din incintacomplexului sportiv va fi gata până la sfârșitul anului. Tot pânăla sfârșitul acestui an se vor finaliza lucrările la supralărgireașoselei Pipera. Proiectul prevede construcția unui pasaj suprateranși lărgirea la șase benzi de circulație a șoselei. Pasaje subteranevor fi construite și în Piața Charles de Gaulle și Piața Presei. LaPiața Charles de Gaulle lucrările de construcție vor începe în 2011și vor dura doi ani. Lucrarea va consta în două pasaje subterane,câte unul pe fiecare sens, care vor fi construite pe direcțiaBulevardului Aviatorilor. Lungimea totală a pasajelor va fi de1.392 de metri. Construcția pasajului subteran de la Piața Preseiva începe în 2012. Acesta va fi lung de 740 de metri și va facelegătura între bulevardele Kiseleff, București-Ploiești și Mărăști.Un alt pasaj aflat în faza de proiect este cel de la Piața Sudului.Acesta va fi realizat pe direcția Calea Văcărești-strada NițuVasile și va avea o lungime de 356 de metri. Lucrările vor începeîn 2011 și se va proceda prin atragerea de fonduri europene. Pelista investițiilor în infrastructură care urmează a fi finalizateanul viitor figurează pasajul Mihai Bravu-Splaiul Unirii. Oprescu amai promis că până la sfârșitul lui 2012 parcarea subterană de laUniversitate va fi dată în folosință. Aceasta va avea 380 de locuride parcare și se face în parteneriat public privat. Pe lista cuparcări figurează în faza de proiecte cele de la Piața Alba Iulia,Walter Mărăcineanu, Piața Dorobanți sau Eduard Quinet.

Realizări

La capitolul realizări, primarul Oprescu a bifat modernizarea șireabilitarea arterelor de circulație Brâncoveanu, Aviatorilor,Mareșal Prezan, Aerogării, Tunari sau Mircea Eliade, dar și apasajelor Lujerului, Piața Victoriei, Unirii, Universitate și Obor,deși ultimul a fost reabilitat pe vremea primarului Videanu.Oprescu s-a mai lăudat cu îngroparea a 180 kilometri de cabluri încadrul proiectului Net City, lansarea programului Radio Seism (unsistem de comunicații performant pentru administrarea orașului încazuri de dezastre), montarea a 600 de toalete ecologice mobile șiautomate, contorizarea a 15.000 de scări de bloc, crearea prindispoziție de primar a comandamentelor de iarnă, curățenie,caniculă, inundații și combaterea tânțarilor. „Primarul bestialcare face totul legal”, după cum s-a autointitulat Oprescu a maiadăugat la realizari recepția a 36 de școli modernizate prinprogramul BEI, castrarea a peste 6.000 de maidanezi, amplasarea destatui, repararea a trei amplasamente pentru animalele de lagrădina zoologică și inițierea conceptului de parcare între blocuricare însă nu i-a fost acceptat de consilierii municipali.

Inchide