LOTERIA VIZELOR SUA. În ce perioadă se fac înscrierile și ce condiții trebuie să îndeplinească aplicanții

Redactor:
Adriana Stanca
LOTERIA VIZELOR SUA. În ce perioadă se fac înscrierile și ce condiții trebuie să îndeplinească aplicanții
LOTERIA VIZELOR SUA. Înscrierile pentru programul Loteria Vizelor - Diversity Visa (DV) 2016 se desfășoară între 1 octombrie și 3 noiembrie.

LOTERIA VIZELOR SUA. Programul Loteria Vizelor – Diversity Visa (DV) 2016 ia startul pe 1 octombrie. Așadar, românii care vor să primească vize de rezidență permanentă în Statele Unite ale Americii trebuie să se înscrie  în perioada 1 octombrie 2014, ora 12:00 – 3 noiembrie 2014, ora 12:00.

Formularul electronic pentru Loteria Vizelor este disponibil la adresa www.dvlottery.state.gov și trebuie completat o singură dată. Persoanele care trimit mai mult de o înregistrare vor fi descalificate în mod automat, precizează Ambasada SUA la București într-un comunicat remis gândul.

Pentru a se califica, românii trebuie să fi absolvit liceul, să aibă diplomă de Bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienței în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine (www.onetonline.org) a Departamentului Muncii al SUA.

Solicitările care se califică la Loteria Vizelor vor fi selecționate în mod aleatoriu de un computer.Toți participanții la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secțiunea „Entrant Status Check”, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de Loteria Vizelor vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2016, se mai precizează în comunicat.

Ambasada SUA la București îi sfătuiește pe solicitanți să nu aștepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a aplica, întrucât numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online.

Pentru mai multe detalii și informații despre Loteria Vizelor, aplicanții pot consulta instrucțiunile detaliate ale programului, care se găsesc pe pagina de internet a Ambasadei Statelor – Unite Diversity Visas la http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html, precum și pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/instructions.html.

Participarea la programul Loteria Vizelor este gratuită. Guvernul SUA nu angajează consultanți sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV.  Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul Guvernului SUA.

Lansat în 1990 pentru a promova diversitatea imigranților, programul Loteria Vizelor se adresează aproape tuturor țărilor, cu excepția următoarelor: Bangladesh, Brazilia, Canada, China,Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, El Salvador, Haiti, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Coreea de Sud, Regatul Unit al Marii Britanii (cu excepția Irlandei de Nord) și Vietnam.

Pentru Loteria Vizelor 2016 sunt disponibile 50.000 de vize. Fiecărei țări participante îi vor fi acordate nu mai mult de 7% dintre acestea.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
EA a fost rivala Elenei Ceaușescu, pe care soția dictatorului o ura de moarte. Cum...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Reacție dură a Turciei după caricatura Charlie Hebdo cu Erdogan în chiloți: ”Sunteţi ticăloşi. Sunteţi...
Ce a pățit un bucureștean după ce a fost într-un bordel și a făcut amor...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
De ce femeile POSTEAZĂ sau trimit fotografii aproape NUD cu ele. Ce nu știu BĂRBAȚII
Mama Luizei Melencu și-a strigat durerea. A ajuns la capătul puterilor și a lăsat un...
VIDEO Dacia care rupe gura târgului și poate fi trimisă la război: plutește și e...
Leacul pentru COVID-19 ar putea veni de la o banală plantă care creşte şi în...
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
George Burcea, de la Ferma direct de la spital: “Nu mai pot, cheamă să îmi...
Inchide