Ludovic Orban audiat la DIICOT explicații plângere Viorica Dăncilă

Ludovic Orban, audiat la DIICOT pentru plângerea împotriva premierului Viorica Dăncilă. Citește pentru ce au început procurorii urmărirea penală

„Am dat o declarație, am răspuns la toate întrebările la care am putut să răspund. Ar fi culmea să spun ce m-au întrebat, ce am răspuns. (…) Nu intrăm în detalii. Nu am propus o listă de martori. Ceea ce mă interesează pe mine este ca faptele în care s-au derulat evenimentele și deciziile să fie cercetate. (…) Am dat un răspuns cât se poate de clar, atunci când un clan toxic își bate joc de România și afectează interese fundamentale ale României, nu pot să stau cu mâinile în sân să mă fac că nu văd când sunt afectate interesele României pentru interesele personale ale unui lider politic sau altul”, a declarat Ludovic Orban, la ieșirea din sediul DIICOT.

Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie, infracțiunile fiind de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională. Procurorii DIICOT au început, încă din data de 7 iunie, urmărirea penală cu privire la fapte pentru infracțiuni de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

În plângere, liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe Liviu Dragnea și pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informații cu caracter secret, uzurparea de funcție și refuzul de informare a Președintelui României” în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală cu privire la fapte pentru infracțiuni de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională în cazul plângerii depuse de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă. Procurorii au început urmărirea penală pentru fapte, încă din data de 7 iunie, infracțiunile fiind de înaltă trădare și divulgarea secretului care periclitează securitatea națională.

În urmă cu câteva luni Executivul a anunțat intenția de a muta ambasada României din Israel. Ulterior, președintele PNL, Ludovic Orban, a făcut o plângere penală, în care i-a acuzat pe Liviu Dragnea și pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informații cu caracter secret, uzurparea de funcție și refuzul de informare a Președintelui României” în cazul memorandumului MAE privind mutarea Ambasadei Israelului.

 

Inchide