• Publicat:
Știri

Lumea rockului își ia la revedere de la Leo Iorga: „Cât de mult s-a luptat cu boala, cât de mult și-a dorit să trăiască … Frumușelu’, drum lin spre stele”

Lumea rockului își ia la revedere de la Leo Iorga: „Cât de mult s-a luptat cu boala, cât de mult și-a dorit să trăiască … Frumușelu’, drum lin spre stele”
Muzicieni din trupe precum Cargo, Iris și Holograf și-au exprimat regretul la auzul veștii despre decesul lui Leo Iorga, sâmbătă, la vârsta de 54 de ani, după mulți ani în care a avut grave probleme de sănătate, care, însă, nu l-au ținut mult timp departe de scenă.

Sâmbătă, cântărețul și compozitorul Adrian Ordean a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că Leo Iorga, fostul său coleg de trupă, a murit.

„Acum cinci minute, colegul meu de trupă Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună… Dumnezeu să-l ierte. Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a scris Adrian Ordean.

„Dumnezeu sa te odihneasca Leo Iorga ! De astazi lumea muzicala va fi mai saraca fara vocea ta ! Drum lin spre Lumina !”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina trupei Cargo, al cărei membru a fost Leo Iorga.

Trupa Iris a scris pe pagina de Facebook: „Ne va fi dor de tine, luptătorule! De vocea ta, de voința ta, de căldura ta…de tot! Drum lin, Leo Iorga!”.

Și cântăreața Silvia Dumitrescu a scris un mesaj de condoleanțe: „Offf…Doamne…ce trist…condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească!!! Cât de mult s-a luptat cu boala, cât de mult și-a dorit să trăiască …Frumușelu’, drum lin spre stele…”.

Și-au mai exprimat regretul Edi Petroșel, bateristul formației Holograf, Mihai Pocorschi, formația Trooper, Eugen Mihăescu de la Krypton, dar și Adi Bărar de la Cargo.

Născut pe 2 decembrie 1964, în Arad, Leo Iorga a debutat ca toboșar în trupa Liceului „Ioan Slavici” din localitate. Între anii 1984 și 1985 a fost solist al grupului Pacific, iar, din 1985 până în 1988, a fost toboșar și solist pentru Sui-Generis. Ulterior, el a devenit solistul trupei Cargo, după care, din 1988 până în 1996 a fost solist al Compact B, formată după scindarea Compact.

„Cine ești tu oare?”, un album compus de Adrian Ordean, include hituri rock care au rămas indisociabil legate de vocea lui Leo Iorga, precum „Cine ești tu oare?”, „Te visez mereu”, „Să te gândești la mine”, „Nu uita”, „Trenul Pierdut”, „Singur în noapte”, „Omul negru”.

După plecarea din Compact B, în 1996, a fondat trupa Schimbul 3, împreună cu Adi Ordean, apoi a fost solist al trupei Pacifica.

În 2012, el a fondat, împreună cu Adrian Ordean, trupa Pact, care a lansat, în aprilie 2014, albumul „Numărul Unu”.

Din discografia lui Leo Iorga mai fac parte albume precum „O altă tăcere” (2005, Pacifica).

În ultimii ani, Leo Iorga a avut mai multe probleme de sănătate. Astfel, în 2014, a fost operat pentru extirparea unei tumori cerebrale, iar, în 2011, a suferit o intervenție chirurgicală pentru eliminarea unei tumori canceroase la plămâni.

Anul acesta, la începutul lunii februarie, Leo Iorga a primit vestea recidivării tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plămân rămas. În ultimul timp a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală.

 

Inchide